Muhtarlar toplantısı ve hizmet içi eğitim seminerine Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı başkanlık ederken kurum müdürleri de katılım sağladı.

Kaymakam Deniz Arabacı, yeni dönemde muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Kaymakam Arabacı, muhtarlara orman yangınları ve yeni çipli kimlik kartı gibi konularda vatandaşlara gerekli bilgileri yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Muhtarlara verilen hizmet içi eğitimde idare amirleri tarafından kurumlarıyla ilgili olarak Muhtarlık Müessesesi ve Organları Hakkında Bilgilendirme, Muhtarın Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) Tanıtımı, Orman Yangınları ile Mücadele, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemi ve verimli çalışma, ilçe ve köy sorunları ve çözüm önerileri, tasarruf tedbirleri ve Cumhurbaşkanlığının 07/05/2024 tarih ve 7 sayılı genelgesi, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele ve gençlere yönelik alınacak tedbirler, kuraklık ve içme suyu sıkıntısı, suların tasarruflu ve amacına uygun kullanılması, yaz mevsiminde alınacak tedbirler (suda boğulma, orman ve anız yangınları), ilgili kurum amirlerinin kurumlarının çalışmaları ile ilgili bilgi sunumu ve muhtarların görevleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından eğitim sunumları yapıldı.

Hüseyin Konukçu: "Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek" Hüseyin Konukçu: "Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek"

Muhabir: Merve Yerli