Dernek Başkanı Kenan Aral’ın yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Mübadele ve Göç yollarında ölenlerin anısına etkinlikler düzenleyeceklerini, etkinliğin ilk olarak 28 Cumartesi günü saat: 13.30’da Valilik binası Atatürk anıtına dernek üyeleri ve katılımcılarla birlikte çelenk konulacak, 100 Mübadil kuruluş derneğince ortak olarak hazırlanan “Mübadil Kuruluşlar Ortak Bildirisi”nin okunacağını söyledi. 

Daha sonra belediye bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden İskele meydanına gidilerek burada mübadele ve göç yollarında vefat edenler anısına dua okunduktan sonra il protokolü, dernek üyeleri ve katılımcılar tarafından denize çelenk ve karanfil bırakıldıktan sonra ikramlarda bulunulacak.
Kenan Aral, ayrıca 30 Ocak Pazartesi günü 100. Yıl anma etkinliği anısına,  dernek yönetimi ve üyelerinden oluşan kırk kişilik bir grup, Türkiye’nin değişik illerinden gelecek olan mübadil dernek ve kuruluşlarla birlikte Anıtkabir ziyaret edilerek Atamızın kabrine çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacağı aktardı.  


 

Editör: Vitrin Haber