Sinop Valiliği ve Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen 30 Kasım Deniz Şehitleri konulu panele konuşmacı olarak katılan Milli Savunma Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Evren Mercan ve Dr. Öğr. Üyesi Dnz. Kd. Albay Dr. Ünsal Başak, Sinop Balkan Türkleri ve Mübadele Derneği, Mübadele ve Kültür evini ziyaret etti.

Evren Mercan ve Ünal Başak’ı dernek başkanı Kenan Aral karşılayarak Mübadele ve Kültür evini gezdirdi. Ziyaret hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Kenan Aral; “30 Kasım Deniz Şehitleri paneline katılmak için Sinop’a gelen değerli akademisyenlerimiz derneğimizi ziyarete geldiler. Bizde derneğimiz hakkında kendilerine bilgilendirmede bulundu. Balkanlar ve Mübadele üzerine çok anlamlı ve güzel sohbetler yaptık. 2024 yılında ortak yapacağımız çalışmaları konuştuk” dedi. .

Sinoplu öğrenciler projeleriyle doğaya katkı sağlamayı hedefliyor Sinoplu öğrenciler projeleriyle doğaya katkı sağlamayı hedefliyor

Gerçekleştirdikleri ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden Evren Mercan ve Ünal Başak ise tarih kokan bir Mübadele ve Kültür Evini Sinop’ta görmekten çok mutlu olduklarını belirterek Başkan Aral’a yönetim kuruluna ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Gönül ve Sevgi Aral’da hazır bulundu, ziyaretin anısına Başkan Aral Mübadelenin 100. yılı anısına bastırılan hatıra anı pulu taktim ettikten sonra ziyaret sonlandı.

Editör: Merve Yerli