Uzun yıllardır aktif siyasetin içerisinde yer alan ve son 4 yıldır Sinop İl Genel Meclisi başkanlığı görevini sürdüren Yakup Üçüncüoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Sinop Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylık başvurusunda bulundu.

Eşi ve kızı ile birlikte AK Parti İl Başkanlığına giden Yakup Üçüncüoğlu, burada kalabalık bir partili grup ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kendisini bekleyenlerin alkış ve sloganlarıyla parti binasına giren Yakup Üçüncüoğlu, başvuru evraklarını AK Parti Sinop Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan’a teslim ederek resmi başvurusunu tamamladı.

İNŞALLAH HEP BİRLİKTE SİNOP’U HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRECEĞİZ

Başvurusu ardından açıklamalarda bulunan Yakup Üçüncüoğlu, her şeyin en iyisini hak eden Sinop’u hep birlikte hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi. Üçüncüoğlu; “Bildiğiniz gibi uzun yıllar Sinop’ta siyasetin birçok kademesinde görev aldım. Teşkilat başkanlığı, il başkanlığı, milletvekilliği aday adaylığı, il genel meclis üyeliği ve il genel meclisi başkanlığı görevlerinde bulundum. Tabi bunların hepsi sizlerin destekleri ile oldu. Bugün de yine Sinop Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunuyoruz ve yine sizlerin desteğini görüyoruz. Ben öncelikle bu desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Bu görevlerimin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda görevlerim var. Sinop’umuza fayda sağlayacak her türlü faaliyetin içerisinde için gayret sarf ediyoruz. Üniversite ve KUZKA ile birçok projede birlikte çalıştık. Yurt içi ve yurt dışında katıldığımız etkinliklerde oldukça önemli tecrübe ve kazanımlar elde ettik. Şimdi bu birikimleri Sinop’umuz için kullanma zamanı geldi. İlçelerimizde olup da Sinop’umuzda olmayan imkanlar için inanın çok üzülüyorum. Bunları ve daha fazlasını Sinop’umuza da taşımak istiyorum. Sinop, Karadeniz’in incisi ve Sinop her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah hep birlikte Sinop’u hak ettiği konuma getireceğiz.

Cinnet getiren polis memuru 2 meslektaşını şehit etti Cinnet getiren polis memuru 2 meslektaşını şehit etti

Şuan elbette aday adaylığı müracaatımızı yapıyoruz. Bu süreçten sonra teşkilatımızın desteği ile adaylık süreci başlayacak. Bu süreçte de inşallah projelerimizi ve diğer konular ile ilgili açıklamalarımızı da yapacağız. İlerleyen süreçte inşallah Sinop’u hep birlikte yöneteceğiz. Sinop’un ihtiyaçları, sıkıntıları belli. Trafik konusu, otopark konusu, biyolojik arıtma konusu hepsi belli. Bu sorunların giderilememesi hepimizi üzüyor. Yıllardır çözümünü beklediğimiz bu sorunları inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte çözeceğiz. Sinop ile ilgili ne tür çalışma yapılması gerekiyorsa hepsinin yapılması için gece gündüz demeden çalışacağız. Bizleri bu görevlere getiren partimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, teşkilatımıza, il başkanımıza, milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte ve sizlerin de desteği ile inşallah önümüzdeki süreçte Sinop’umuzu layık olduğu yere taşıyacağız. Bir kez daha bugünkü aday adaylığı başvurumuzda gösterdiğiniz destekten ötürü sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yakup Üçüncüoğlu, açıklamalarının ardından tebrikleri kabul etti.

Editör: Vitrin Haber