Başkan Başdeğirmen: “Altyapıdan gelen gençlerimizin istek ve hırsları bizi daha ileri götürecektir” Başkan Başdeğirmen: “Altyapıdan gelen gençlerimizin istek ve hırsları bizi daha ileri götürecektir”

Bitlis’in Güroymak Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için kurulan hayvan barınağını minik öğrenciler ziyaret etti.

Sosyal belediyecilik ilkesi ile hayvan haklarını her defasında savunan Güroymak Belediyesi, yapmış olduğu çalışma ile çocuklara hayvan sevgisini aşılıyor. Yamaç Ortaokulu öğrencileri, hayvan barınağında yetkililerden bilgi alarak, hayvanları tanıma fırsatı buldular. Sokakta yaralı bir hayvan gördükleri zaman ne yapacakları konusunda bilgiler alan minik öğrenciler, kedi ve köpek rehabilitasyon merkezinde sevimli dostları için merak ettikleri soruları barınak yetkililerine yöneltti.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Yamaç Ortaokulu öğrencileri geçici hayvan bakım evimizi ziyaret etti. Veteriner hekimimiz Mehmet Ali Çelik öncülüğünde yaptığımız tedaviler, amacımız ve yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Can dostlarımız için çalışmaya devam ediyoruz" denildi.

Kaynak: iha