SİYASET

Metin Süren MHP'den aday adayı oluyor

Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanı Metin Süren, sendika başkanlığından ve memuriyetinden istifa ederek 2015 milletvekilliği seçimleri için MHP'den aday adayı olacağını açıkladı. 

Kamu-Sen İl binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile il başkanlığı görevini resmen bırakan Metin Süren, ülkeye, Sinop'a ve Sinoplulara hizmet için yola çıktığını söyledi. Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Süren, ilk olarak Kamu-Sen ailesine seslendi. Süren; "Türkiye Kamu-sen Genel Merkezim ve Sinop Teşkilatlarım adına son kez selamlamak, şimdiye kadar, bizlerin görüş ve düşüncelerini kamuoyuna aktarmamız da, sesimizi duyurmamızda bizlere yaptığınız katkılardan dolayı sizlere sonsuz şükranlarımızı sunmak isteriz. Basınımızın değerli mensupları olarak, Çeşitli zorluklarla yürüttüğünüz bu kutsal görevde başarılarınızın devamını diler, önümüzdeki dönemde yine birlikte çok güzel çalışmalar yaparak, hizmetin en iyisine layık olan İlimize sizlerle birlikte önemli hizmetler yapmaya hazır olduğumuzu beyan etmek isteriz" dedi.

Arkamda geniş bir kitlenin desteği var!
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Sinop Milletvekili Aday Adayı olmak üzere Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanlığı görevimden ve Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki görevimden 10 Şubat akşam saat 17.00 itibariyle ayrıldığını dile getiren Metin Süren açıklamasının devamında şunları söyledi; "Kamu çalışanlarının ve emeklinin sesi olabilmek için, Fakirin yoksulun, garip gurabanın onurunu incitmeden yardımında olabilmek için, Temsilde adaletin sağlanması, katılımcı yönetim anlayışı ilkesine uygun geniş bir kesimin iradesine teslim olmak için, Asil milletimizin, vekili karşısında ezilmeden ona verdiği vekaleti sorgulayacak şekilde bir vekalet sözleşmesine bir protokole imza atarak siyasete kalite getirmek ve diğer siyasi partilere örnek olmak için, Ülkemizin sürüklendiği ; ihanet, inkar ve yolsuzluk bataklığından kurtarılmasına Sinop ilimizden de katkıda bulunabilmek için, Kendisini Devletine ve Milletine adamış gönül erlerinin siyasete kalite getirebilmesini sağlamak için, Kendisi için değil vekaletini üstlendiği toplum adına siyaset yapan insanların, bu arenada var olabilmesi için, ülkemizin içinde bulunduğu açmazdan kurtarılmasına katkı vermek, zarar gören kardeşliğimizi onarıp, yıpranan değerlerimizin belini doğrultabilme projesine katkı verebilmek için, Necip Milletimize umut olabilmek, bu cennet vatanı bizlere emanet bırakan muhterem ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi manen huzurlu kılabilmek için, toplumun bütün kesimlerinin ortak sesi olabilmek için, toplumda geniş bir kitlenin desteği ile aday adayı oldum.

Sinop En'lerin ve ilklerin memleketi 
Sinop'un gelişmesi ve kalkınması, Büyük Türkiye hedefine giden yolda önemli bir kilometre taşıdır. Çünkü Sinop ili En' lerin ve İlk'lerin memleketidir. Türkiye'nin en kuzeyinden, ilk defa bir Kamu-sen başkanın milletvekili aday adayı olması belkide Sinop'u muzun makus kaderini değiştirecek, belkide bu kadar geniş bir kamu tecrübesi ilk defa Meclise taşınacaktır. Aslında Sinop ilimiz, lider ülke Türkiye için motor görevi yapacak her türlü potansiyele sahip olasına rağmen, her dönem ihmal edilmiş ve kaderine terk edilmiştir. Eşsiz doğal güzelliklerinden dolayı tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve medeniyetin beşiği olan ilimiz, maalesef hak ettiği yerde değil, bir avuç mutlu insanın yaşadığı yoksul ve işsiz bir şehir olmuştur.

Edindiğimiz tecrübeleri millete sunacağız
Mevcut nüfusunun yaklaşık dört-beş katı kadar insanının gurbette yaşadığı, bir il haline gelmiştir. güzel Sinop'umuzun sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz. 25 yılı aşkın süredir edindiğimiz devlet tecrübesini, milletimizin menfaatine sunmak için, Sinop ilimizin makus kaderini yenip, öncelikle kırsal kalkınma projelerine start vermek için, Sinop turizmini, on iki aya yayıp, turizm gelirlerindeki payının artmasını sağlamak için, kongre turizminde önemli yeri olan ve Her ile yapılıp bir tek Sinop'a yapılamayan modern bir kültür merkezinin ilimize de bir an önce yapılmasını sağlamak için, kültür varlıklarımız bakımından oldukça zengin olan ve bir açık hava müzesi olan ilimizin tanıtımının bilgi çağına uygun olarak yapılabilmesi için, bu kutsal göreve hazır olduğumu, bunun için; mensubu olmaktan şeref duyduğum, ve yaklaşık beş yıldır, il başkanlığını yapmaktan onur duyduğum, Türkiye Kamu-sen Sinop İl Başkanlığı görevinden ayrılırken; bizlerin haklı davasını haykırma noktasında çok emeği bulunan Siz değerli basın mensuplarımızın huzurunda bu kararımı açıklamak istedim. Bu ilk resmi açıklamam dır. Sizler olmadan sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmayı etik bulmadım. Bugün sizleri fazla yormayalım, çünkü daha yeni başlıyoruz. Yükümüz ağır, yolumuz çetin, bu açıklama kamu-sen den ayrılma ağırlıklı bir açıklama,sizleri birinci ağızdan bilgilendirmek istedik, önümüzdeki günlerde partimize aday adaylığı müracaatı yapacağız. O zaman daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle, bugün itibarıyla ilimizden aday adayı olarak,sinop siyasetine katkı yapacak olan bütün aday adaylarına başarılar diliyorum"