Kesin olmayan sonuçlara göre Sinop'un yeni Belediye Başkanı olan Metin Gürbüz, Sinoplulara seslendi.

Coşkulu bir kalabalığın toplandığı Uğur Mumcu Meydanındaki vatandaşlara parti binasının balkonundan hitap eden Metin Gürbüz, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçime katılan tüm adaylar başta olmak üzere, kendisine oy veren ve vermeyen tüm Sinoplulara teşekkür eden Gürbüz, bundan sonra Sinop ve Sinoplu için var gücüyle çalışacağını dile getirdi. Metin Gürbüz ayrıca bu zamana kadar görev yapan belediye başkanlarını da isim isim sayarak hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Gürbüz, “Sinop Uğur Mumcu Meydanını gelincik tarlalarına çeviren dostlarıma, hemşerilerime, yol ve dava arkadaşlarıma selam olsun. Selam olsun 1989’da bize bu mutluluğu yaşatanlara, bugün bütün Türkiye’yi kırmızıya boyayanlara, tüm Türkiye’deki seçmenlerimize, vatandaşlarımıza selam olsun. Gerçek adaleti, gerçek mili iradeyi gözünü kırkmadan, sonuna kadar savunan, bir oyun değerini bilen tüm sandık görevlerimize, tüm partili yoldaşlarımıza teşekkür ederim. Bugün birçok Türkiye’de kırmıza boyandı. Biz yol ve dava arkadaşlarımızla çıkarken, çalışmalarıma başlarken tüm seçmenlerimize bir söz vermiştik. Sinop’u yeniden kazanacağız.  Sinop’ta sizlerin tercihleri ile sizlerin teveccühleri ile sizlerin yetkileri ile bir kez daha kazandık. Bizi bu makama sizle layık gördünüz. Sandıklara gittiniz. Birçok genç üniversite öğrencisi çok uzaklardan geldiler. Yurttaşlık görevini, vatandaşlık görevini yapmak için geldiler. Bir çok büyüğümüz ablamız Türkiye’nin dört bir köşesinden geldiler. Ben sizlerin emeklerini unutmam” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya'da birer konuşma yaparak sonucun hayırlı olmasını diledi. 

Sinop yeni Belediye Başkanı Metin Gürbüz daha sonra CHP'li kalabalığın yanına inerek onlarla tebrikleşti. 

Editör: Merve Yerli