İLÇE

Mahalleliye zimmetlenecek



Boyabat Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. Belediye şehir merkezindeki parkları yeniden yaparak mahalleliye zimmetleyecek. 

Hayata geçirilecek uygulama ve yeni dönemde ilçenin sorunlarının giderilmesi anlamında uygulanması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Şehir merkezindeki tüm parkların yeniden gözden geçirilip düzenleneceğini belirtti. Projeler kapsamında ilçe parklarının yeniden düzenlenerek vatandaşlara zimmetleneceğini ve bu vesileyle herkesin kendi mahallesindeki park veya park alanlarına sahip çıkacağını Söyleyen Çakıcı; ‘‘Parklar yapıldıktan sonra korunması daha zor oluyor. Biz yeni dönemde pakları elden geçirip mahalleliye teslim edeceğiz. Herkes kendi mahallesindeki park veya park alanlarını koruyacak. Eksikliklerini bizlere bildirecek, biz de bunlarla en kısa sürede ilgileneceğiz’’ dedi.

Bu yıl park ve park alanları için bütçeden 200 ile 300 milyon arasında bir bütçe ayırmayı düşündüklerini ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, özellikle vatandaşların büyük rağbet gösterdikleri Alparslan Türkeş Parkı’nın cazibe alanı haline getirilmesi için proje hazırladıklarını ve burayı en az Boyabat’ın 20 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek bir yapıya dönüştüreceklerini söyledi. Çakıcı, ‘‘İlçemizdeki parklarda yapacağımız düzenlemelerle ilçemize ayrı bir güzellik katacağız” şeklinde konuştu.