İşadamı Mustafa Can, Ülker’in İstanbul Avrupa yakası distribütörü kardeşi Musa Can ise Tadım Kuruyemişleri Avrupa yakası distribütörü. Bu iki kardeşin başarısı başta hemşehrileri olmak üzere bütün herkes tarafından alkışlanıyor. Can kardeşler hayır işlerinde ve yardımlarda doğup büyüdükleri memleketleri Sinop’u da hiç unutmuyor.
 
Sinop hayranı olan iki kardeşi yaptıkları hayır ve hizmetlerden dolayı hemşehrileri de takdir ediyor. İstanbul’un Kağıthane İlçesi’nde yaptığı yardım ve düzenlediği etkinliklerle başta Sinoplular olmak üzere herkesin takdir ettiği işadamı Musa Can ödüle doymuyor. İşadamı Can, İstanbul’da yaşamasına rağmen memleketi Sinop ve ilçelerine yatırım ve yardım yapmayı da ihmal etmiyor.
 
Sinopluların gönlünde taht kuran işadamı Musa Can, yaptığı hizmetlerden ve yardımlardan dolayı en son Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından İz Bırakanlar Ödülü ile onurlandırıldı. İşadamı Musa Can, memleketine yaptığı bu yardım ve yatırımlarla her platformda ilgi görüyor ve takdirle karşılanıyor. Zaman zaman memleketi Sinop’a  ziyaretlerde de bulunan işadamı Can, her zaman hemşehrilerinden övgü dolu sözler alıyor. İşadamı Musa Can, “Memleketime yatırım ve yardımların devam edecek” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2010 yılında Sinop’a gerçekleştirdiği gezide onuruna verilen yemekte, işadamı Musa Can da aynı masada yer almıştı. Cumhurbaşkanının masasında protokol dışı tek konuk olarak yer alan Musa Can, Cumhurbaşkanı Gül’den yaptığı yardım ve hizmetlerden dolayı övgü dolu sözler almıştı.
 
Ailenin bir diğer ferdi olan ağabey Mustafa Can da, kardeşi Musa Can gibi çok hayır işlerine imza atmış. İşadamı Mustafa Can, İstanbul Silivri’de rahmetli anne ve babasının adını yaşatan bir okul yaptırarak eğitimin hizmetine sundu. Yine işadamı Mustafa Can, Silivri’de inşaatı devam eden bir de cami yaptırıyor. Bütün Can ailesi topluma duyarlı kişilerden oluşmuş. Bu ailenin fertleri, bu ülkede alın teri ile kazandıklarını yine bu ülkenin insanına dağıtmasını da biliyor. İşadamı Mustafa Can, “ Ben yaptığım işlerin medyada yer almasını ve duyulmasını sevmem. Onun için hayır işlerinin gizli yapılmasından yanayım. Vatanıma ve memleketim Sinop ve Sinopluya hizmet etmeyi seviyorum” diye konuştu.





Editör: Vitrin Haber