İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk'ün teknoloji odaklı ve inovatif girişimleri desteklemek amacıyla kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi 9'uncu dönem programını başarıyla tamamlayan 8 girişimciyi mezun etti.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin dokuzuncu dönemi, "Demoday etkinliği"yle tamamlandı.

Lonca Girişimcilik Merkezi binasında yapılan etkinlikte, Kuveyt Türk ve Lonca yönetimi, iştirak şirketlerinin yöneticileri, yatırım grupları, mentörler ve melek yatırım ağlarının temsilcileri, girişimcilerle bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Kuveyt Türk Dijital Bankacılık Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Okan Acar, 25 girişimin toplamda 5 milyon doları aşkın yatırım aldığını belirterek, 10. Dönem Lonca Programı'nda hibe miktarını 300 bin liraya yükselteceklerini ve girişimcilere daha fazla yatırım fırsatı sunarak desteklerini genişleteceklerini söyledi.

Programa katılan girişimcilerle dirsek temasında olmaya devam edeceklerini dile getiren Acar, "Bizimle çalışan müşterilere ulaşmak istiyorlarsa onlara yardımcı olacağız. Bize sormak istedikleri sorularda onların yanında olacağız. Bankacılık süreçlerinde merak ettikleri konularda yanlarında olacağız. Açıkçası biz onların büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Loncada bir alanı sadece Nöropazarlama aktivitesine ayırmayı planladıklarına dikkati çeken Acar, programın gittikçe kendini yenilediğinden söz etti.

Acar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aslında hatalarımızdan ders ala ala üzerine koyuyoruz. Yani biz ilk başladığımız 2017'de paylaşımlı bir ofiste başlamıştık. Eğitimlerimiz çok daha standart eğitimlerdi, özelleştirilmiş eğitimlerimiz yoktu. Fakat bugün geldiğimiz noktada hakikaten bu işi güzel yaptığımıza inanılır bir yerdeyiz. İlerleyen dönemlerde buradaki girişimlerin sayısını arttırmak istiyoruz."

Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi

- Girişimcilere 125 bin liraya kadar nakit hibe desteği

Lonca Girişimcilik Merkezi, 9'uncu dönem programında girişimcileri desteklemek için çeşitli kaynaklar ve fırsatlar sundu. Girişimciler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılma, bulut hizmetlerinden faydalanma, deneyimli mentörlerle çalışma, danışmanlık alma ve pazarlama desteği gibi birçok avantajdan yararlandılar. Ayrıca, açık ofis imkanı ve geniş tanıtım desteği de programa dahil edildi.

Lonca, program süresince her bir girişimciye 125 bin liraya kadar nakit hibe desteği sağlayarak, startupların büyüme ve gelişme süreçlerine önemli bir destek verdi. Bu hibe desteği, girişimcilerin projelerini daha hızlı bir şekilde hayata geçirmelerine yardımcı oldu.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 9. dönem kuluçka programını başarıyla tamamlayan startuplar arasında, İhracat yapan veya ihracata başlamak isteyen KOBİ'lere operasyonel ve finansal analiz sağlayan "Fenxify" , sınavlara hazırlanan öğrencilere yapay zeka desteğiyle kişiselleştirilmiş çalışma planları sunan "Preptest" , Freelancer'lara iş imkanı ve dijital iş yönetimi araçları sunan "Jobtogo" , karşı taraf risklerini minimum maliyet ve çaba ile değerlendirmeyi sağlayan "Econtech" ve daha birçok alanda çözüm sunan "GGlease" , "Visight" , "Linqiapp" , "Tech2Bio" adında 8 girişim bulunuyor.

Kaynak: aa