Logo yazı tipi nasıl seçilir

Turbologo, birkaç dakika içinde şirketiniz için benzersiz bir logo oluşturacak çevrimiçi bir tasarımcıya sahip bir web sitesidir. Bunu yapmak için şirket adınızı, sloganınızı ve faaliyet alanınızı girmeniz gerekiyor ve bu ayarlara göre bir marka logosu yapılacak. Sitede birçok farklı örnek, tasarım ve stil var, böylece herkes kendi şirketi için bir logo seçebilecek.

Ancak logonun istenilen sonucu getirmesi için şimdi anlatacağımız bazı kurallara göre yapılması gerekir.

Logo nedir

Rekabetçi bir pazarda başarılı olabilmek için tanınabilir olmak, kişilik sahibi olmak ve müşterilerde güven uyandırmak gerekir. Bir logo tanınabilirlik konusunda yardımcı olabilir. Logo, bir şirketin özünü ve fikrini yansıtan ve toplumdaki popülaritesini artıran bir ticari marka, bir sembol veya bir amblemdir.

Bir logonun yerine getirdiği birkaç ana işlevi ayırt etmek mümkündür:

Tanımlama. Logo, bir şirketin rakipleri arasında ayırt edici bir işaretidir. Logolar sayesinde tüketiciler firmaları birbirinden ayırt edebilir ve ayrıca pazardaki ürünü kolayca tanıyabilir.

Reklamcılık. Çeşitli sitelere logolu reklamlar yerleştiren şirket, müşterilerin görünürlüğünü artırır ve böylece onları ürünlerini seçmeleri için "programlamış" olur. Logo, müşterileri üretici hakkında bilgilendirir ve ona karşı iyi bir tutum geliştirir.

Yasal. Logo kolayca bir ticari marka haline gelebilir ve sahipleri bunun üzerindeki haklarını alabilirler. Bu nedenle, idari sorumluluğa yol açabileceğinden başka hiçbir firma logoyu kendi ihtiyaçları için kullanamaz.

Garanti. Logo firması ile mal ihraç etmek, bu ürünün kalitesini ve sorumluluğunu garanti eder.

Bir logo yazı tipi nasıl seçilir

Tüketicilerin şirketi hatırlamasını sağlamak için logo basit ve özlü olmalı, ancak özünü ve fikrini tam olarak yansıtmalıdır. Yazı tipi herhangi bir logonun önemli bir bileşenidir, çünkü çoğu zaman şirketin adını temsil eder ve alıcılar arasında şirketin hatırlanmasına yardımcı olur. Bu nedenle, karmaşık ve belirsiz yazı tipleri kullanmamanızı tavsiye ederiz, normal, açıkça okunabilir ve tanınabilir yazı tipi üzerinde durmak daha iyidir.

Yazı tipi seçimi için kriterler:

Basitlik. Daha önce de belirttiğimiz gibi, yazı tipi iyi okunabilir olmalıdır, böylece müşterilerin adı doğru okuyup okumadıkları konusunda soruları olmaz.

Tek yazı tipi. Birçok yazı tipini tek bir logoda birleştirmemelisiniz. Birincisi, görsel olarak çirkin görünür. İkincisi, tüketicilerin kafasını karıştırabilir.

Rakiplerin yazı tiplerini kullanmayın. İlk bakışta müşterilerin kafasını karıştırabilir, böylece benzersizlik ve tanınırlık elde edemezsiniz.

Yazı tipi şirketin kapsamını ve fikrini yansıtmalıdır.

Sonuç

Dolayısıyla, bir işletme için logo başarının çok önemli bir bileşenidir. Doğru seçilmiş taslak ve yazı tipi, şirketin rakip pazarda lider konuma ulaşmasına ve ürünlerine en fazla sayıda müşteriyi çekmesine yardımcı olabilir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber