İSTANBUL (AA) - Libya'da özel sektöre ait ilk Türk hastanesi olma niteliğiyle ön plana çıkan Libyan Turkish Hospital, ülkenin en büyük sanayi şirketlerinden Libya Demir ve Çelik Şirketi (LISCO) ile yeni iş birliği anlaşması imzaladı.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamaya göre, grup öncülüğünde henüz birkaç ay önce açılmasına rağmen sunduğu sağlık hizmetlerini Libya'da geniş bir kesime ulaştırmayı başaran Libyan Turkish Hospital, yeni bir anlaşmaya imza attı.

Bu kapsamda Libya'nın önde gelen şirketlerinden Libya Demir ve Çelik Şirketi'nin çalışanlarının sağlığı da bundan sonra Libyan Turkish Hospital güvencesinde olacak. Hastane ile şirket arasında imzalanan iş birliği anlaşmasına göre, Libya Demir ve Çelik Şirketi personelleri hastanenin sağladığı kapsamlı sağlık ve tıbbi hizmetlerden faydalanabilecek.

- "Yeni anlaşmalar gündemimizde"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, anlaşmanın iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu anlaşmayla birlikte giderek daha fazla Libyalının gereksinim duyduğu tıbbi hizmetleri karşıladıklarını kaydeden Karanfil, ilerleyen süreçte yeni iş birliklerinin de olabileceğini bildirdi.

Karanfil, "Binlerce çalışana sahip Libya'nın en köklü kuruluşlarından Libya Demir ve Çelik Şirketi bu anlaşmayla kendi personellerinin sağlığını Türk hekimlerimize emanet etti. Libya'nın önemli kuruluşları sağlık gibi ciddi bir meselede de bizi tercih ediyor. Hastanemizi açtığımız günden bu yana giderek daha fazla Libyalı kardeşimize ulaşıyor ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişimlerini sağlıyoruz. Yeni iş birliği anlaşmaları da gündemimizde. Halihazırda birçok kurum ile görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa