14 Temmuz 1955 Sinop doğumlu olan Levent Bektaş, ortaokulu bitirdikten sonra Ankara’da Çevre Sağlığı Kolejini bitirdi. Amasyada görev yapan Bektaş, vatani görevini yaptıktan sonra Kutahya ve 1976'da memleketi Sinop’a tayin oldu. 1999 da Sinop Saglik Müdürlüğünden emekli olduktan sonra 1995 yılında radyoculuğa başladı ve Gözde FM'i kurdu.

Serbest şiirler yazan Bektaş, 1981 yılında ciddi bir rahatsızlık sonucu Almanya’ya gitti ve orada yazdığı şiirler şarkı sözüne dönüstü. Sanatçı o tarihten sonra şarkı sözü yazmaya başladı. 

Levent Bektaş'ın birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirilmiş yüzlerce şarkısı bulunuyor. 

Bektaş; Zeki Müren, Muazzez Abacı, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Müslüm Gürses, Emrah, Bergen, Seda Sayan, Yüksel Uzel, Nalan Altınörs gibi sanatçılar tarafından okunan yüzlerce şarkının söz yazarı. 200 şarkı sözü olan sanatçının 115 eseri bestelendi ve kasetlerde okundu. 

Sinop'taki bir iş yerinde uyuşturucu ele geçirildi Sinop'taki bir iş yerinde uyuşturucu ele geçirildi

Sinop'ta yayın yapan Gözde FM'in sahibi olan Levent Bektaş'ın, 'Acıların Kadını', 'Acıların Çocuğu', 'Bırakın Gitsin, 'Kalbe Söz Geçmiyor', 'Canım Efendim', 'Yaşımı Sormayın Yaşamadım ki', 'Yıllar Utansın', 'Bulursun Beni' gibi ünlü isimlerin seslendirdiği çok sayıda eseri bulunuyor.

Bektaş evli ve iki çocuk babası. 

Editör: Merve Yerli