KUZKA tarafından Kadınların ve Gençlerin İşgücü Potansiyelinin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nın özel amaçlarına yönelik ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genç İstihdamı teması öncelikleri çerçevesinde hazırlanan “2023 Yılı Kadınların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Teknik Destek (KGGTD) Programı” 6 Mart 2023 tarihi itibariyle ilan edilerek proje başvurusu kabulüne başlandı.

KUZKA teknik destek programı kapsamında, TR82 Bölgesi illeri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara, “Mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki beşerî sermaye kapasitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve/ya danışmanlık desteği sağlanması”, “Çocuklarda ve gençlerde girişimcilik farkındalığının oluşturulmasına, 21. yy. yetkinliklerinin geliştirilmesine ve çağın gerektirdiği becerileri edinmelerine yönelik eğitim desteği sağlanması” ve “Kadın kooperatifleri ve kadın kooperatifleri üst birliklerinin güçlendirilmesine yönelik eğitim ve/ya danışmanlık desteği sağlanması” amaçlarını önceleyen projelere destek sağlayacak. 

TR82 Bölgesi’nin sosyoekonomik kalkınmasını ve yaşam kalitesinin artırılmasını hedefleyen 1 Milyon TL bütçeli Kadınların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Teknik Destek (KGGTD) Programı ile bölgedeki yerel aktörlerin, kadınların ve gençlerin işgücüne katılımına katkı sağlayacak çalışmalarına eğitim ve danışmanlık desteği sunulacak. Programa, TR82 Bölgesi İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversiteleri, Kadın Kooperatifleri ve Kadın Kooperatifleri Üst Birlikleri, ihtiyaç duyulan alanlarda beşeri sermayenin geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin artırılmasını amaçlayan eğitim ve danışmanlık gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere yönelik teknik destek başvurusunda bulunabilecekler.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Mart ve Ekim aylarını kapsayacak şekilde 4 ayrı dönemde uygulanacak programın proje başvuruları, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak. İlk dönem proje başvuruları KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 31 Mart 2023 Saat 18.00 tarihine kadar yapılabilecek. Taahhütnameler ise en geç 07 Nisan 2023 Saat 18.00’a kadar e-imzalı veya ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerekiyor.

Belirtilen tarihlerden sonra KUZKA’ya yapılacak proje başvuruları ve geç teslim edilen taahhütnameler değerlendirmeye alınmayacak.  

Programa ilişkin detaylı bilgiye ajansın www.kuzka.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilmekte. 
 

Editör: Vitrin Haber