GÜNCEL

KUZKA AK Parti Batı Karadeniz Bölge Milletvekilleri ile bir araya geldi



Çağlar, toplantı sonrası İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine toplantının içeriği ve KUZKA’nın faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Çankırı, Sinop ve Kastamonu milletvekilleri ile bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyleyen Çağlar, “Bizim bölgedeki kalkınma ajansı kurulalı 5 yıl oldu. Önemli anlamda bölgemizi öğrendiğimizi ve öğrendiklerimizi de sayın vekillerimize aktarmamız gerektiğini düşündük. Kalkınma ajansları ‘proje desteklenme’ ile anılıyor ve biz de bu zamana kadar bölgemizdeki projelere yönelik 70 milyona yakın hibe desteğinde bulunduk” diye konuştu.

Kalkınma ajanslarının proje desteklerinin yanında esas görevinin bölgenin kalkınmasına yönelik planlamalar yapmak olduğunu vurgulayan Çağlar, bu konu çerçevesinde ajans olarak kendilerinin de ihracat ve turizm alanlarında çalışmaları olduğunu aktardı. Çağlar, “Bugün de Sayın vekillerimize yatırım teşvik sisteminde önümüzdeki yeni dönemde ne olmalı? Temel alt yapı sorunlarımız nelerdir? İhracat ile ilgili önümüzde ne gibi engeller var onları konuştuk. Batı Karadeniz Bölge Gelişme İdaresi kurulursa nasıl bir fayda elde ederiz onları anlattık. Batı Karadeniz, şuan da Bölge Kalkınma İdaresi kurulması için en objektif göstergelere sahip bölge. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarını Kalkınma Bakanlığımız yapıyor, milletvekillerimiz de bu işin takipçisi olacak. Biz bu işi sırtlanmaya hazırız. Onun dışında bölgemizin ihracat ve turizm ile değişeceğini düşünüyoruz. Onun için de bölgeye bir ihracatçılar birliği kurulması gerekiyor” dedi.

“İSTANBUL’DA, MARMARA’DA BİRİKEN SANAYİ ALT YAPISINI BÖLGEMİZE ÇEKMEK İSTİYORUZ”
Çağlar, ajans olarak Batı Karadeniz Bölgesi’ni sanayiye, gelişime ve kalkınmaya hazırlamak istediklerini söyledi. Bölgenin temel alt yapı sorunlarının olduğuna değinen Çağlar, konuşmasında şunları kaydetti:
“Ulaşım ile ilgili sorunlarımız halloluyor ama henüz çözülemeyen sahil yolu, ana ilçe bağlantıları, limanlar ve demiryolu gibi sorunlarımız var. Öncelikle bunu gündeme getirmek istiyoruz ve bunların hallolması ile birlikte İstanbul’da, Marmara’da biriken sanayi alt yapısını bizim bölgemize çekmek istiyoruz. Bölgedeki ihracat kapasitesini de böylelikle arttırmak istiyoruz. Bölgemizin ihracatı Türkiye’nin yüzde 1’i düzeylerinde. İhracat çok önemli bir kalem ve bölgeyi, kurumları, şirketleri çok çabuk değiştirebiliyor. Yine turizm bizim için çok önemli bir alan. Bölgemiz Türkiye’de belki de en az bilinen alanlardan biri ama şuan da alternatif turizm de bence en öne çıkacak alanlardan bir tanesi bizim bölgemiz.”
Bölgenin, Batı Karadeniz Bölge Gelişme İdaresi kurulması için hazır olduğunu belirten Çağlar, ” Biz bu işi üstleneceğiz, hem bilgi birikimi olarak hem de fiziki imkan olarak hazırız. Vekillerimize de bunu sunduk, şuan da Kalkınma Bakanlığı bu çalışmayı yapıyor. Sadece bu işin lobisinin yapılması lazım” şeklinde konuştu.
İHA