30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 94. Yılı dolayısıyla ilk tören Valilik binası önünde düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na, Valilik, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile sona erdi. Buradaki programa Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Barosu Başkanı Avukat Hicran Kandemir, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 
Programın ardından Sinop Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Valilik makamındaki tebrik kabulünün ardından program iskele meydanındaki Atatürk anıtı önünde devam etti. Burada Vali Kemal Cirit, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve Belediye Başkanı Baki Ergül törene katılan askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. İstiklal marşının okunması ile devam eden programda Binbaşı Özgür Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra Şehit Halil Özdoğru ortaokulu öğrencisi İlaydanur Sönmez ve  Jandarma Üstçavuş Tülay Emeksiz günün önemini belirten şiirler okudular. Program Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından törene katılan askerlerin ve sporcuların geçiş töreni ile sona erdi.  


 
Editör: Vitrin Haber