Vali Köksal Şakalar, 2018 yılının sona ermesi ve 2019 yılının başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 
Mesajında yeni umutlar, yeni hedefler ve daha güzel bir gelecek ümidiyle yeni bir yıla girmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Vali Köksal Şakalr, yeni yılın Sinop’a ve ülkemize güzellikler getirmesini diledi. Şakalar mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Her yeni yıl, insanların geleceğe umutla bakmasını sağlarken beklentilerini de artırmaktadır. Bizlerde geride bıraktığımız yılda olduğu gibi çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri için, onlara daha güzel günler bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 
Devlet ve millet olarak amacımız,  bu güzel vatan toprakları üzerinde, bu şanlı bayrağın altında, el ele, omuz omuza, gönül gönüle ve kardeşçe huzura ve barışa olan inancımızı tazeleyerek, Ülkemizi daha ileriye taşımaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın Sinop’umuza, Milletimize, Ülkemize ve tüm insanlığa barış, esenlik, huzur ve mutluluk getirmesini, sevginin hiç eksik olmamasını, birlik ve beraberliğimizin devamını diliyor, sizlere saygılarımı sunuyorum.”
 

Editör: Vitrin Haber