Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. Yılını coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadığını belirten Vali Köksal Şakalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aziz milletimizin,  şanlı tarihi boyunca devam eden kutlu yürüyüşünün mana ve değerini bizlere en güzel şekilde hatırlatan, yakın tarihimizin gurur ve iftihar vesilelerinden 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimiz ve kahraman ordumuzun bütünleşmesiyle, işgal güçlerine karşı kazanılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin azim ve inancının zaferidir. 
Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekün verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur.

Bugün de aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak en önemli görevimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle,  bizlere üzerinde hür olarak gururla yaşadığımız bu vatanı bırakan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,  bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla yad ediyorum.
 
Tüm Sinopluların ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Vitrin Haber