İstiklal Marşının bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu belirten Vali Köksal Şakalar, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. Yıl dönümünü kutluyor olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. 

Vali Şakalar mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıldönümünü kutlamaktayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.
İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür. Vatan, millet, istiklal ve din kavramları ile yoğrulmuş milletimizin mukaddesatına, kutsalına göz dikenlere karşı  gösterdiği büyük kahramanlıkların ve bu uğurda verilen şehadetlerin eşsiz dizelerle  ifade edilişidir.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yılını kutluyor, bu marşı yazarken  ‘‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyen, Milli Mücadele’nin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal Mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen Milli  Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Editör: Vitrin Haber