Muhtarların ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak ve muhtarlık müessesesinin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim "Muhtarlar Günü" olarak belirlendiğini belirten Vali Karaömeroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu bağlamda bizler daima bir arada olduğumuz, sıkça gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ve Muhtar toplantılarında talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımıza kamu hizmeti sunumunda en büyük yardımcımız olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek milleti ve gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten başta İlimiz muhtarları olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum”.

Editör: Vitrin Haber