Vali Yasemin Özata Çetinkaya Deprem Haftası nedeni ile mesaj yayımladı.

Deprem hakkında sahip olunacak her türlü bilgi ve beraberinde alınacak önlemlerin olası afet hallerinde insanları güçlendireceğini ve hayatta kalmalarını sağlayacağını belirten Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya deprem haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında bilinçlendirme faaliyetleri ve çeşitli etkinliklerle kutladığımız Deprem Haftası da bu açıdan ilimiz ve daha öncesinde deprem sebebiyle büyük acılar yaşamış ülkemiz için oldukça önemli.

 Birinci dereceden deprem bölgesi olma özelliğine sahip Boyabat, Saraydüzü ve Durağan gibi üç ilçesi ile Sinop; büyük yıkımlara sebebiyet veren bir deprem geçmişine sahip olmasa da, Deprem ile ilgili tedbirler alınmasını gerektiren bir İl’dir. 
 
 Depreme dayanıklı yapılarımız, doğal afetlere karşı bilinçlenmiş vatandaşlarımız, afet anlarında müdahale edebilecek her türlü donanıma sahip kurumlarımız, birlik, beraberlik ve dayanışma duygumuz ile ani ve beklenmedik anlarda ortaya çıkarak, binlerce vatandaşımızı kaybetmemize sebebiyet veren her türlü doğal afetin, hafızalarımızda üzücü birer anı olarak kalacağını biliyorum. Bu sebeple 1-7 Mart tarihleri süresince devam edecek etkinliklerden tüm halkımızın en iyi şekilde istifade etmesini temenni ediyor, Deprem Haftalarını kutluyorum.”

 
Editör: Vitrin Haber