Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrenci kantini girişinde açılan stantta Genç Tema Öğrenci Kulübü Başkanı Muhammed Fatih Şahin ve kulüp üyeleri, standı ziyarete gelen öğrencilere çevreyle ilgili bilgilendirmelerde bulunurken, günün anısına rozet ve bileklik hediye etti. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle vatandaşları çevre konuda daha duyarlı olmaya davet eden Genç Tema Öğrenci Kulübü Başkanı Muhammed Fatih Şahin, “Doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir” dedi. 

Balıkların, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlılar olduğunu dile getiren Genç Tema Öğrenci Kulübü Başkanı Muhammed Fatih Şahin, “İnsan için çok önemli bir besin olan balıkların özellikle kurşun ve cıva yüklü hale geldikleri gerçeği, balıkların önemli besin kaynağı olmaktan çıkıp tehlikeli gıdalar haline gelmesine yol açmaktadır. Ülkemiz balık üretiminin yüzde 5-7’si Sinop’tan karşılanmakta buda su ürünleri üretimi içinde önemli bir ekonomik paya sahip olduğunu göstermektedir. Bir balıkçı şehri olan Sinop için balıkçılık çok önemlidir. Buda çevre kirliliğinin Sinop için ne kadar büyük bir önem arz ettiğini ortaya koyar. Bu nedenle basta Sinop’ta kurulu balıkçı birlik ve kooperatiflerinin ve çevreci sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Sinop halkına da büyük bir görev düşmektedir. Bu sorunun çözümünde Sinop Üniversitesi Genç Tema Öğrenci kulübü olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye  hazır olduğumuzu da belirtmek isteriz” İfadelerini kullandı.  


 
Editör: Vitrin Haber