Yeni yılın Sinop’a ve ülkemize güzellikler getirmesini dileyen Sinop MÜSİAD Başkanı ve AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir yılı geride bırakıp, yeni bir yıla adım atarken iyi dileklerde bulunmak ve bunu birkaç satırla ifade etmek mümkündür. Oysa; geride bıraktığımız yılın acı ve sevinçlerini, olumlu yönleri ile olumsuzluklarını kısaca hatırlamamız, gelecek yıla daha hazır olarak girmenin bir vesilesidir.

Bu itibarla, 2018 defterini kapatırken, 2018 Türkiye’sinin bazı karelerini hatırlamakta ve hatırlatmakta yarar görüyorum.
2018 Yılı Türkiye Cumhuriyetimizin 95 yıldır. Ve yine 2018 bu 95 yıllık Cumhuriyetimizin son 16 yılına kesintisiz damgasını vuran AK Parti’nin 16. İktidar yılıdır. 
16 yıl önce yokluk ve yoksullukla mücadele eden, çöküş içinde, saygınlığı tüm dünyada sıfırlanmış  bir Türkiye’den, son 16 yılda dünyada lider bir devlet haline gelinmiştir.
AK Parti’ye ve O’nun lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımızı sunmamız gerekmektedir.

Değerli Kardeşlerim;
Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca yapılan tüm hizmetlerin kat ve kat üzerinde hizmet üreten ve dünyada lider bir konuma gelen Ülkemizdeki bu büyük gelişmeler maalesef emperyalist devletlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin gözünü korkutmuş son 16 yılda ülkemizin geldiği noktadan rahatsız olanlar tarafından sahnelenmek istenilen senaryolar 2018 de de özellikle döviz kurları ile ekonomimizi vurma noktasında devam etmiş,  ancak boşa çıkarılmıştır. Askeri vesayetin yıllar önce sona ermesi ile kendilerini derin bir boşlukta bulanlar, önce Gezi parkı olayları, sonra 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz Fetö terör örgütü ile ülkemizi ele geçirme girişiminde bulunurken bunun da boşa çıkması ile maalesef bu kez de ekonomik terör ile ülkemize saldırmışlardır.
Ancak bunda da başarılı olamadıkları açık seçik ortadadır.

Değerli Kardeşlerim;
2018 ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık hantal yapısından ve bürokrasi oligarşisinden kurtuluşunun yılıdır. 24 haziran seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesi ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sistemin Başkanı olarak belirlenmesi sadece 2018 in değil tüm Cumhuriyet tarihimizin en önemli atılımıdır. Yeni sistem ile karar alma ve uygulamada ne denli hızlı hareket edildiğini görüyor ve yaşıyoruz. İşte bu sistem gereğidir ki, emperyalizmin ekonomik terörü birkaç ayda savuşturulmuştur.

Değerli kardeşlerim;
Hiç kimsenin gücü birlik ve beraberliği sekteye uğratmaya yetmemiştir. Bir yandan sınır ötesi harekatlar ile Türkiye’nin güvenliğini ve İslam dünyasının bütünlüğünü sağlama mücadelesi veren Ülkemiz, diğer yandan da dünyaya örnek olabilecek hizmetler üretme noktasında  bir adım geri gitmemiştir. Dünyanın en büyük hava alanının açılması, savunma sanayinde kendi zırhlı araçlarını, roketlerini yani kendi milli silahlarını  üretmesi, Türk Akımı projesi ile Rus doğal gazının Karadeniz’in 2500 metre derinlerden geçerek Türkiye’ye ulaştırması geride bıraktığımız 2018 in iz bırakan dünya ölçeğinde mega projelerinden sadece bir kaçıdır.

Değerli Kardeşlerim;
Sinop olarak çevremize baktığımızda da 2018 yılında nereden nerelere geldiğimizi çok rahatlıkla görebiliriz. Ulaşımdan - sağlığa, eğitimden – kültür sanata hayatın tüm alanlarındaki Ak Parti İktidarının yatırımları görülmektedir. Son derece yüksek tempolu ve verimli bir yıl daha geride kalmaktadır. 

2018 i artık kapatıyoruz. Şimdi önümüze,  yani 2019 a  bakma vaktidir. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, Hiç kimsenin gücü  birlik ve beraberliği sekteye uğratmaya yetmeyecek, gerek ülkemizin ve gerekse Sinop’umuzun kalkınıp gelişmesi olanca hızıyla 2019 da da devam edecektir. Gelişip kalkınmamız sürmesi, halkımızın yarınlara daha güvenle bakması ve çok daha mutlu bir hayat sürmesi demektir. 
İşte bu noktada 2019 da bizleri bekleyen en önemli olay 31 martta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleridir. Sinop’umuzun topyekûn ve çok hızlı bir kalkınması, gelişip güzelleşmesi, halkımızı derinden ilgilendiren sorunlarından bir an önce kurtuluşu için en doğru kararı vereceklerini düşünüyor ve diliyorum.

Diğer yandan MÜSİAD Sinop Başkanı olarak da 2019 da gerçekleştireceğimiz çalışmalarla İlimizin ekonomik alanda gelişip kalkınmasına hız ve yön vereceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum.
Bu anlamı ile tüm halkımızın yeni yıllarını Şahsım ve MÜSİAD ailesi adına kutluyor, 2019 un sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl olması dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Vitrin Haber