25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili ve MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, darbeler ve kalkışmalar ile yok edemedikleri Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki emperyalist oyunların devam ettiğini dile getirdi. 
Tokmak açıklamasında şunları söyledi: "Değerli kardeşlerim, Bir haçlı zihniyeti ile Anadolu topraklarını işgale yeltenenlere karşı Kurtuluş Savaşı Destanını yazanların, destanın ardından 97 yıl önce temellerini attıkları Cumhuriyetimiz bugün 97 yaşında. Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun.

Değerli kardeşlerim, Cumhuriyeti anlayabilmemiz için Kurtuluş Savaşını çok iyi idrak edebilmemiz gerekmektedir. 

Kurtuluş savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde gerçekleştirilmiş bir halk hareketidir, halkın vatanını tüm cephelerde koruma, savunma ve haklı davasında başkaldırma hareketidir. Kurtuluş Savaşı, Emperyalizme karşı direnişin, ezilen, sömürgeleştirilen mazlum milletlerin örnek alarak umutlarının filizlendiği destandır.

İşte bu destan, Kurucu Meclisin Cumhuriyeti ilanı ile taçlanmış, çok daha büyük bir anlam kazanmıştır. Çünkü Cumhuriyet halk iradesidir, Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet demokrasidir. 
Değerli kardeşlerim,
Emperyalist emellerine ulaşamayan devletlerin Anadolu topraklarından bir bir sökülüp atılmasının ardından gelen Cumhuriyet Emperyalist devletleri daha fazla çılgına çevirmiş, işgal hevesleri kursaklarında kalanlar nerede ise günümüze kadar her alanda saldırılarını sürdürmüşlerdir. Bu kimi zaman, teröre destek ve iç kargaşa yaratma, kimi zaman askeri darbe ve darbe girişimleri gibi karşımıza çıktığı gibi kimi zaman da  FETÖ gibi kalkışmalar olarak karşımıza çıkmıştır. 
Darbeler ve kalkışmalar ile yok edemedikleri Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki emperyalist oyunlar günümüzde de şekil ve kılık değiştirerek devam etmektedir. 
Bu kez ortaya konulan oyun ekonomiktir. Son zamanlarda yaşananları ibretle izlemekteyiz.

Değerli kardeşlerim: evet, Cumhuriyet halk iradesidir ve Yüce Türk Milletinin kendi iradesine sahip çıkmasıdır. Yüce Türk Milletinin kendi iradesi ile göreve getirdiği siyasi iradeye sahip çıkması ise Cumhuriyeti ne denli benimsediğinin ve Cumhuriyetin sarsılmaz temellere sahip olduğunun açık göstergesidir. Bu da göstermektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile Kurucu Meclisimizi Şükran ve minnetle bir kez daha anıyorum. 
Vatan, millet, cumhuriyet ve demokrasi uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımızı rahmetle anarken, gazilik mertebesine ulaşanlara da şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimiz 97. yıldönümü kutlu olsun"
 

Editör: Vitrin Haber