25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Amerika’da 161 yıl önce 8 Mart 1857 tarihinde hak arayan dokuma işçilerinden 129'unun diri diri yanmasının günümüze 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak yansıdığını hatırlatan Cengiz Tokmak, aradan geçen 161 yılın tüm dünyada kadın hakları bakımından bir çok alanda sorunları ortadan yeterince kaldırmadığını üzülerek gördüklerini söyledi. 

Cengiz Tokmak mesajında şu ifadelere yer verdi; "Onlar hala dünyanın bir çok noktasında şiddet görüyor, istismara uğruyorlar. Oysa Onlar,  anamız, bacımız, eşimiz, çalışma ortamlarımızın vazgeçilmezleri, mutfağımızın ekonomistleri ve yüce dinimizde “ cennet anaların ayaklarının altındadır” denilerek anlamını bulan en kutsal varlıklarımızdır.

BİR ÇOK BATI MEDENİYETİNDEN İLERİYİZ
Kadın hakları bakımından ülkemizin yeri birçok batı medeniyetlerinden ileridedir. Birleşmiş milletler Dünya Kadın Hakları gününü 16 aralık 1977 de resmileştirirken, ülkemizde ise ilk 8 mart kutlamaları 1921 de başlamıştır. Kadına seçme ve seçilme haklarının verilmesi noktasında da tüm dünya devletleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tüm tarihimiz kadına verilen değer ve kadına duyulan saygının örnekleri ile doludur. Tüm bunlara rağmen başta şiddet ve istismar olmak üzere ülkemizde de sorunlar maalesef sonlandırılamamıştır.  16 yıllık Ak Parti İktidarlarımızın bu konuya nasıl büyük bir özen gösterdiği, Kadınlarımıza karşı pozitif ayrımcılık noktasında çok sayıda yasa değişikliği ve düzenleme yapıldığı tüm kamu oyumuzun malumudur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasındaki temel amaç da kadınlarımıza yöneliktir. Çünkü, Kadınlarımız bizim için en değerli varlıklarımızdır.

BU GÜN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatının sürdüğü bu günlerde Dünya Kadınlar Gününün kutlanması güne ayrı bir anlam katmaktadır. Suriye topraklarında yıllardır süren iç savaşta en büyük zulmün kadınlara yapıldığını her gün çok daha iyi anlamaktayız. İç savaş yaşanan bu topraklarda kadına uygulanan işkence ve tecavüzlerin onbinlerce örneğini duymak  kanımızı dondurmaktadır. İşte bu noktada kahraman Türk Askerinin kanı ve canı pahasına terörden temizlediği her bir karışta o yörelerin kadınları büyük bir zulümden kurtulmaktadırlar. Sadece bunun için dahi her bir kahramanımız alınlarından öpülmeye değerdir. 

Bu vesile ile kadınlarımızın haklı mücadelelerinde her zaman olduğu gibi bugünde yanlarında olduğumu bir kez daha ifade ediyor, Dünya Kadınlar Günü'nün eşitliğe, adalete, barışa ve huzura vesile olması dileklerimle, Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve Saygılar Sunuyorum"
Editör: Vitrin Haber