CHP’li Karadeniz Şehitlerimizi andı. Şehitler Haftası nedeniyle açıklama yapan Barış Karadeniz, “Vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi asla unutmayacağız” diyerek şöyle devam etti: “Türk Milleti, tarihin her döneminde üstün kahramanlıklar göstererek canından önce vatanını, bağımsızlığını, bayrağını ve özgürlüğünü düşünmüş, her şeyden üstün tuttuğu bu değerlerine karşı yapılan her türlü saldırıya karşı direnmiştir. Anadolu’yu vatan yapan Türk Milleti, gencinden yaşlısına kadınından erkeğine “önce vatan” diyerek tarih boyunca mücadeleyi kendisine ülkü edinmiştir. 

Bugün cennet vatanımız Anadolu topraklarında, huzur içinde yaşıyorsak; Kahraman Şehit ve Gazilerimiz, gözlerini kırpmadan canlarını feda ettikleri içindir. Aziz Şehitlerimiz, azmin ve inancın, vatanın ve ülkenin bekasının isimsiz kahramanlarıdır. Asil Milletimiz, yüzyıllar boyunca Anadolu'dan Rumeli'ye, Balkanlardan Kafkaslara, Kıbrıs’tan Kore’ye şehitler vermiştir. 

Halkımızın, geleceğini inşa etmek için Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği Milli Mücadele Dünya’nın en güçlü ordularına karşı kazanılan her zafer, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşan vatan evlatlarının cesaret, kahramanlık ve fedakarlıklarıyla kazanılmıştır. Mehmetçik ve polislerimiz, Aziz Şehitlerimizden Milli Mücadelen miras kalan o yüce ruhu yüreklerinde taşıyarak, geçmişte olduğu gibi bugün de vatanın bütünlüğüne, ülkemizin bekasına ve Türk Milletinin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdide ve teröre karşı kararlılıkla mücadele etmektedirler. Vatan, millet, bayrak uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Şehitlerimizi andığımız Şehitler Haftası’nda, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı, bağımsızlığımızı, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum.
 
Editör: Vitrin Haber