Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en güzel ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin özü ise insandır. Mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan siz değerli öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de iyiye ve güzele dair her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin mimarlarısınız. İmarı için çaba sarf ettiğiniz, ülkemizin aydınlık yarınlarıdır.
Öğretmenine hürmeti ve değeri en güzel şekilde gösteren ve hissettiren bir medeniyetin mensupları olarak, ülkemizin umutları çocuklarımızı her anlamda donanımlı, çift kanatla süzülen, vatanına milletine ve milletinin aydınlık geleceğine hayırlı birer evlat olarak yarınlara hazırlamak en büyük hedeflerimizdendir. Hedeflerimize ulaşmak için her gün öğrenmeye ve öğretmeye aynı heyecan ile devam edeceğiz. Evlatlarımızın hayata dair kazanımları ve ülkemizin müreffeh geleceği; öğretmenlerimizin çalışma azminin tezahürü olacaktır. "Öğretmenler! yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" söyleminde ki ruh işte bu ruhtur.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını kabul ettiği bugünde, sevgiyle, sabırla, inançla, özveriyle öğretmenlik mesleğini yerine getiren, geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı sizlerle, meslektaş olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Ömürlerini bu onurlu göreve adamış olan emekli öğretmenlerimizin, kuşandığı heyecanla; günümüzün ve geleceğimizin umut ışıkları, bahar çiçeklerimizi yetiştiren tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şahadet şerbetini yudumlayan ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” 
 

Editör: Vitrin Haber