Mesajında: 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Cengiz Tokmak, "2 yıl değil üzerinden 200 yıl geçse unutulmaması gereken bu hain girişimi bir kez daha lanetle anıyor, bu hain girişim sırasında vatan ve demokrasi adına gözlerini kırpmadan canlarını veren 250 şehidimiz ile yine gözlerini kırpmadan gazilik mertebesine yükselen 2196 gazimizi minnet duygularımla anıyorum" dedi.

MÜSİAD Sinop Başkanı ve 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "15 temmuz hain FETÖ girişimi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kalkışma olarak tarihimizde yerini almıştır. Ve yine dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şey daha vardır ki, bir ülkenin her düşüncede insanlarının vatan ve demokrasi adına bu hain girişimin önüne çıkmasıdır. Çanakkale’de Destan yazan, İstiklal Savaşında yedi düvele karşı yokluk ve yoksulluk içinde dimdik durarak Vatanı işgal kuvvetlerinin postallarından kurtaran Yüce Türk Milleti 15 temmuz 2016 da bu kez kendi içinden çıkmış hainlere karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş yeni bir destan yazmıştır.

Değerli Kardeşlerim;
İki yıl önce 15 temmuz akşamı Pensilvanya merkezli olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirmek için hain planlarını devreye sokan FETÖ / PDY terör örgütü bu emellerine ulaşamamışlardır. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm halkımızı meydanlarda toplanma ve bu hain kalkışmaya direnmeleri konusundaki çağrısı 80 milyonun canını ortaya koyarak direnmeleri ile cevap bulmuştur. İşte bu direniştir ki, Yüce Türk Milleti Çanakkale ve İstiklal Savaşından sonra üçüncü Destanını yazmıştır.

15 temmuz hain kalkışmasında Türkiye’de daha önce yaşanan darbelerde olduğu gibi siyaset kurumu bu kez susmamıştır. Bu da bir devlet yönetiminde Siyaset kurumunun ve liderliğin ne derece önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızın gözünde tartışılmaz liderliği  ve o’nun halkımıza çağrısı tüm basınımızı da arkasından sürüklemiş, netice olarak halkımız ihtiyacı olan özgüvene kavuşmuş ve hainlere geçit vermemiştir. 15 temmuz bu yönü ile darbeler tarihimizin en önemli noktasında yerini almış ve bir daha bu topraklarda darbe girişimine son noktayı koymuştur.

Değerli Kardeşlerim;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ söz konusu vatan ise gerisi teferruattır “ sözünü bilmeyenimiz yoktur. Bu anlamda; Ömer Halis Demir gibi, Ayancıklı 22 yaşındaki genç kardeşimiz Ömer Can Açıkgöz gibi her yaş ve cinsiyetten 250 vatandaşımız vatan ve demokrasi karşısında canlarını teferruat olarak görüp şahadet şerbetini içtiler şehitlik mertebesine ulaştılar. Her yaş gurubundan 2196 vatandaşımız ise yine canlarını hiçe sayarak gazilik mertebesine ulaştılar. Tüm şehitlerimizi Rahmetle anıyorum. Tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tekrarlıyorum ki, dünya var oldukça bu topraklarda bu bayrak inmeyecek, bu ezan sesi dinmeyecektir. 15 Temmuzu unutmadık, unuturmayacağız! 
 
Editör: Vitrin Haber