MHP Sinop Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Cemile Tekin mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün Türk kadınının en mutlu, en gururlu ve en müjdeli günüdür. Bundan tam 80 yıl önce Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınına duyduğu güven kadın erkek eşitliğini kabulünde temel oluşturmuş 5 Aralık 1934'te de Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkı vermiştir.Batıda kadının adı olmadığı dönemde İngiltere,İsviçre,İtalya gibi medeniyetin beşiği sayılan ülkelerde dahi bahsedilmeyen seçme ve seçilme hakkı ilk Türk kadınlarına verilmiştir.Buda elbette Türk kadınlarına haklı bir gurur yaşatmaktadır.Bilimde tıpla,edebiyatla,sanatla,siyasetle ve daha birçok alanda Türk kadınları başarı ile adlarından söz etmiştir.Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin vurguladığı gibi en başta ve her şeyden önce kadın insandır.Elbette insan olmaktan kaynaklanan tüm hak ve mükafatlara sahip olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsü, her çağın medeniyet seviyesi ilk önce, insanlık onuruna duyulan samimi hürmet ve sadakate bağlıdır. Kadınlık onurunu, insanlık onurundan ayrı tutmak, ayrı düşünmek, apayrı bir kategoride ele almak söz konusu değildir. 

Ekonomide, siyasette, sosyal bünyede yaşanan sorunların çözümü ancak, inanmış Türk kadınındadır. Milletçe içinde bulunduğumuz dehliz ne kadar derinlerde olursa olsun, kadını hak ettiği yere taşıyacak olan tarih, şuur ve birikim yine milliyetçi - ülkücü kadınlardır. 

Aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında emekleri olan "Mutlu Kadın Huzurlu Türkiye"anayasasının yapı taşı olan kadınlarının bu güzel gününü kutluyor kadınlarımızın eşit şartta birey olduklarını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü bir kez daha saygıyla anıyoruz"
Editör: Vitrin Haber