Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karadeniz mesajında; ''Eğitim; milletlerin kalkınmasında,  ülkelerin uluslararası pazarda söz sahibi olmalarında belirleyici unsurların başında  gelmektedir. Toplumun refah içerisinde yaşaması, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakılması ancak ve ancak eğitimle mümkün kılınabilir. 

Nitelikli bir eğitimin temel taşını oluşturan öğretmenlik, Dünya'nın en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olmuştur. Geleceğin şekillenmesinde, değerlerin aktarılmasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimiz her daim onurlu ve gururlu bir mesleği ifa etmektedir. Türlü fedakarlıklarla Anadolu'nun dört bir yanını kendine mesken tutmuş öğretmenlerimiz, yarınımızın en büyük mimarlarıdır.  

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza iyiyi, doğruyu ve gerçeği göstererek yarına özveriyle hazırlayan öğretmenlerimiz; çocuklarımızın vatan sevgisiyle yetişmelerinde geleceğe umutla bakabilmelerinde en etkin rol oynamaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  ''Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır'' vecizesi ile önemini belirttiği, gönüllerimizde her zaman sevgi ve saygıyla yer eden kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve görevleri başında şehit edilen öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum'' cümlelerine yer verdi.  
 

Editör: Vitrin Haber