Karadeniz mesajında şu ifadelere yer verdi; “9 Eylül 1923’te kuvayi milliye bilinciyle kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yıl 97. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. 97 yıldır bu ülkenin yarınlarına ışık olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin bir neferi olmaktan son derece gururluyuz.

Hak, hukuk ve adalet üzerine yükselen partimiz kurulduğu günün zor şartlarında baskılara, her türlü zorluğa rağmen ulusumuzun bağımsızlığında ve milletimizin özgürlüğünde büyük rol oynamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi; milletimizin huzur ve refahını sağlamayı kendine ilke edinmiş, her koşulda bu amaçla çalışmıştır. Dili, dini, etnik kökeni cinsiyeti ne olursa olsun her bireye önce insan olduğu için değer veren güzide partimiz mağdurun, yoksulun ve haklının her daim yanında olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ diyenlerin partisidir. Ülkemizin birleştirici gücü partimiz çok partili döneme geçişte bir mihenk taşı olma özelliği göstermiş ve demokrasimizin bugünlere gelişinde büyük pay sahibi olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup herkesin dün olduğu gibi yarın da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla; ilkelerinden ödün vermeden Türkiye’yi laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapma yolunda can siparane çalışacağına olan inancım tamdır. Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm partililerimizi minnet ve şükranlarımla anıyorum”. 

Editör: Vitrin Haber