CHP Milletvekili Karadeniz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada insanların doğuştan hür ve eşit olduğuna vurgu yapan insan hakları evrensel beyannamesinin günümüzde daha büyük anlam taşıdığını söyledi. Ortadoğu başta olmak üzere Dünyanın birçok yerinde insanların hakları için mücadele verildiğini ifade eden Karadeniz, “İnsan hakları uygar yaşamın temeli ve yaşadığımız çağımızın en üst değerlerinden biridir. İnsan haklarının yara aldığı, göz ardı edildiği, yok sayıldığı toplumlar, uygar olamaz!” diye konuştu.

“İnsan haklarının güvencesi demokrasidir” diyen Karadeniz şöyle devam etti: “İnsan hakları açısından Türkiye'deki mevcut durum ümit verici değildir. Türkiye’de insan haklarına OHAL ile darbe vuruldu. OHAL uygulamalarının olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Adalet, özgürlük, eşitlik demokrasinin temelidir. Türkiye’de her şeyden önce gerçek demokrasiyi inşa etmeliyiz. Düşünce özgürlüğünü ve basın özgürlüğünü yeniden tesis etmeliyiz. Milletvekilimiz hapiste. Gazeteciler, hapiste. Akademisyenler hapiste. Hiç suçu olmadığı halde işini kaybeden binlerce insanımız var. En temel insan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi sorunumuzu çözmeliyiz. Temelinde özgürlük, eşitlik ve kardeşlik ilkeleri olan bir ülkeyken bugün bu ilkelerden çok uzağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile yaşamın her alanında insanı temel alan, insan odaklı anlayışı egemen kılarak insan hak ve özgürlükleri sorunlarımızı çözebiliriz. ‘İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, insana yakışır, insanca bir yaşam içindir.’ diyen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de insanı temel alan ilkeleriyle atmıştır. Dünya Lideri Atatürk’ün bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını öngören ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi insanlığın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu barış, kardeşlik, özgürlük, hak ve adalete ışık tutmaktadır. 

Savaşların olmadığı, terörün son bulduğu, hak, hukuk ve adaletin egemen olduğu, insanca ve hakça bir dünyada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günlerini kutlayabilme umuduyla saygılarımı sunuyorum”
 
Editör: Vitrin Haber