15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin tarihimizdeki en alçak teşebbüslerinden biri olduğunu vurgulayan Uğur Giresun, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, tarihinin en alçak ihanetlerinden birisini, takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde yaşamıştır. O gece, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan Fethullahçı Terör Örgütü mensubu bir grup üniformalı hain, uzun süreden beri hazırlandıkları darbe planını uygulamaya koymuş, ancak bu darbe girişimi halkımızın olağanüstü ve tarihi direnişiyle sonuçsuz kalmıştır.

Devletimizin güçlenip kalkınmasından rahatsız olan karanlık güçlerin piyonu FETÖ mensupları, halkımızın alın teriyle ve vergileriyle alınan, vatanımızın korunması ve halkımızın güvenliğinin sağlanması için kullanılması gereken savaş uçaklarını, tankları ve helikopterleri devletimizin milletimizin kendisine karşı kullanmışlardır. 

Ancak tarih boyunca değerlerinden, hürriyetinden ve istiklalinden ödün vermeyen necip milletimiz, iradesine, demokrasisine, seçilmiş Cumhurbaşkanına ve hükümetine karşı başlatılan bu hain darbe girişimini, muhteşem direnişi ve dayanışma gücüyle geri püskürmüştür.
Bu direniş İstiklal mücadelemizdeki direnişle aynı ruhtan beslenmektedir"

15 Temmuz zaferinin büyük bir fedakarlığın eseri olduğunu kaydeden Giresun sözlerini şöyle tamamladı: "Bu zafer, milletimizin direnişinin yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. 
O gece Sinoplu şehidimiz Ömer Can Açıkgöz gibi, Ömer Halisdemir gibi, Ayşe Aykaç gibi nice kahramanlarımız, bu topraklarda Çanakkale ruhunun ve milli birlik şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir.
Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birliğimize, beraberliğimize ve demokrasimize güç katmasını diliyor, şanlı direnişin kahramanları olan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Editör: Vitrin Haber