CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük gurur ve coşku ile kutladıklarını ifade ettiği mesajında gençlere seslendi.  
Karadeniz’in mesaj şöyle:“Ulusumuzun emperyalizme karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başladığı, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkışının 98. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 
19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak hedefiyle Samsun’a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır. Milletimizin gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi yolunda verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna götürmüştür. Bu mücadelenin inanç ve gururu, bugün de bütün varlığı ile yüreklerimizdedir. 

Sevgili Gençler! 
Büyük Atatürk’ün “Benim bütün ümidim gençliktedir” diyerek seslendiği değerli Türk Gençliği! 19 Mayıs’ta Atatürk’ün başlattığı özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma ideallerine sahip çıkarak, ulusal bağımsızlık bilincimizi yok etmeye çalışan her türlü tehdit karşısında dimdik ve kararlılıkla ayakta durarak, Atamızın sizlere güvenmekte ve Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet etmek ne kadar haklı olduğunu gururla tüm dünyaya gösteriyorsunuz. “Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz” diyerek sizlere seslenen Yüce Atatürk’ün en büyük eseri, yine sizlerin azim ve kararlılığı ile sonsuza kadar yaşayacaktır. Bugün sahip olduğumuz özgürlüklerin ve hakların güvencesi damarlarımızdaki asil kan ve ateşi sönmeyen, hiç sönmeyecek mücadele ruhudur.

Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş yolunda kararlılıkla yürüyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, bu vatan için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi minnetle anıyorum. Umudumuz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutluyorum.”
 
Editör: Vitrin Haber