30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 99. Yılı dolayısıyla etkinlikler, Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na Valilik ve Belediye çelenklerinin sunumuyla başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden tören sonrasında Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve Belediye Başkanı Barış Ayhan Valilik Makamında tebrikleri kabul etti.  

Etkinlikler kapsamında ikinci tören İskele Meydanı'nda devam etti. Burada Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan törene katılan protokol, askeri erkan ve vatandaşların bayramını kutladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, 30 Ağustos Zafer Bayramının anlam ve önemini belirten konuşmayı Üsteğmen Muharrem Aytekin yaptı. Aytekin konuşmasında, tarihimizde Ağustos ayının, zaferler ayı olarak ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu, Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferinin, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 

Belediye Bandosu eşliğinde Tören Birliği askerlerinin, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, askeri araçların tören geçişiyle  30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.  


 

Editör: Vitrin Haber