Zabıtanın temellerinin atıldığı 1826 yılı esas alınarak her yıl 1-7 Eylül arası kutlanan Zabıta Haftası’nın 191. kuruluş yıldönümü nedeniyle Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu mesaj yayımladı.

Başkan Gündoğdu; "1826 yılında kurulan Zabıta Teşkilatı’nın bu yıl 191. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Toplum olmanın gereği olarak beklenen huzur ve düzeni yerine getirmeye çalışan zabıta ekiplerimiz ilimizde özveriyle görev yapmaktadır. Ülkemizin en köklü kurumlarından bir tanesi olan Zabıta Teşkilatı birçok olumsuzluğa rağmen değişik görev alanlarında vatandaşlara hizmet vermektedir" dedi.

Başkan Gündoğdu mesajına şöyle devam etti; " Zabıtalar, toplumun güvenliği, sağlığı ve emniyeti açısından birçok görevler üstleniyorlar. Topluma faydalı olma noktasında ki çalışmaları 24 saat süren bir çalışmadır. Mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımızın Zabıta Haftası’nı ve ülkemizin en köklü kurumlarından bir tanesi olan zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 191. yılını kutluyor,  tüm zabıta mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum”


 
Editör: Vitrin Haber