ADD Sinop Şubesi Başkanı Saygın Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.  Yurt genelinde getirilen kısıtlamalar nedeniyle Cumhuriyetin 97. Yılına buruk ve sıkıntılı girdiklerini belirten ADD Sinop Şubesi Başkanı Saygın Doğan, hiçbir olumsuzluğun Cumhuriyet bayramını kutlamalarına engel olamayacağını söyledi. Doğan açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Emperyalizme diz çöktürerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü kutlu olsun. 97. yıla ne yazık ki buruk ve sıkıntılı giriyoruz.

Türk milleti, Cumhuriyet Bayramı’nı mutlulukla, neşeyle, gururla, el ele, engelsiz, baskısız, yasaksız ve şahıs yönetiminden uzak kutlamayı istemektedir.
Atatürkçü Düşünce Derneği, milletimizin bu haklı isteğini görmekte, duymakta, anlamakta ve bu isteğe katılmaktadır. Bu nedenle de Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa etmek hedefine, tüm üyeleriyle birlikte, dinlenmeden yürümeye karar vermiştir. 
Çocuklarımıza, Cumhuriyet kazanımlarının yeniden hayata geçirildiği demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına dayanan tam bağımsız bir Türkiye bırakmak zorundayız.
Gençlerimizin; dünüyle, bugünüyle gurur duyacakları, geleceğe umutla bakacakları, yurttaşı olmaktan onur duyacakları yeniden, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diye özgüvenle haykıracakları bir Türkiye’yi hep birlikte oluşturmalıyız. 
2023, Atatürk Cumhuriyetinin yeniden doğuş tarihidir.

Atatürkçü Düşünce Derneği, tüm yurttaşlarımızı, pandemi koşullarına uyarak ve gerekli önlemleri alarak 29 Ekim 2020 Perşembe günü, gün boyunca (saat10.00-18.00 arasında) Atatürk Anıtları’nı çiçek bahçesine dönüştürmeye çağırmaktadır. Milli Bayramlarımızı kutlamaya hiçbir kuvvet, hiçbir gerekçe, hiçbir durum engel olamayacaktır.”
 

Editör: Vitrin Haber