“52.Kütüphane Haftası” etkinlikleri Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. 
Çelenk sunma törenine, Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye Erdem, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Nilüfer Özer ve Naci Biton, Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kültür Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Personeli katıldı. 

Çelenk sunma töreninin ardından heyet, Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
Daha sonra Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye Erdem ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Daire Başkanı Nazmiye Erdem, Rektör Dalgın’a günün anısına çiçek verdi. 

TWİTER’DA “#BENİMİCİNKUTUPHANE” YAZ, DÜŞÜNCENİ PAYLAŞ
Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından açılan stant öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bir hafta boyunca çeşitli noktalarda kitapseverlerle ve öğrencilerle buluşacaklarını ifade eden Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye Erdem; “ 52. Kütüphane Haftasına özel hazırladığımız #benimicinkutuphane teması ile bir hafta boyunca Sinop ve ilçelerimizde çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmayı ve sesimizi duyurmayı hedefliyoruz. Etkinliğimizin ilk gününde öğrencilerimizin gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti” dedi.

Kurulan platform önünde Kütüphane Personeli ve öğrenciler ellerinde çeşitli kelimelerin yer aldığı dövizlerle hatıra fotoğrafları çektirdiler. Sosyal medya adreslerinde #benimicinkutuphane adıyla paylaşımda bulundular. 

“KORİDOR KÜTÜPHANESİ’NE KİTAP BAĞIŞI YAPILDI”

Son olarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde kurulan Koridor Kütüphanesi’ne, Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından kitap bağışında bulunuldu.
Editör: Vitrin Haber