Sinop Valisi Köksal Şakalar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz gecesinin destansı bir tarihin yazıldığı önemli bir gece olduğunu belirten Vali Köksal Şakalar, bu gecede Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Şakalar; “Tarihe Türk Milletinin yeni bir destanı olarak geçen 15 Temmuz gecesinde vatan, bayrak ve millet için canlarını hiçe sayıp Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, vatan hainlerine karşı, milli iradeyi müdafaa için gözlerini kırpmadan canları pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Aziz milletimizin bu azim ve kararlılığı ile Cumhuriyetimiz şüphesiz ki ilelebet payidar kalacaktır.
Çok iyi bilinmelidir ki; ülkemizin geleceğine kastetmek isteyen hain girişimler, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi tüm terör örgütleri devletimizin kararlı tavrı ve milletimizin dik duruşu ile her daim  bertaraf olacaktır. Milletimiz bunun en güzel örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi bütün dünyaya göstermiş, birlik ve dirliğimizin hiçbir zaman bozulmayacağını haykırmıştır” dedi. 

15 TEMMUZ RUHU BİRÇOK ULUSA YOL GÖSTERMİŞTİR
15 Temmuz’da Türk milletinin bağımsızlık ve demokrasi dersi verdiğinin altını çizen Vali Köksal Şakalar, milletimizin bu örnek davranışının birçok ulusa yol gösterici olduğunu ifade etti. Vali Şakalar mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Türk milleti bu demokrasi zaferiyle; top, tank, uçak, helikopter ve mermilere karşı sadece imanı ve inancıyla göğsünü siper etmiş, onurlu direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamış, birçok ulusa da yol gösterici olmuştur.

Maalesef FETÖ/PYD terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Vatanın ve Milletin bekası ve Şanlı Bayrağımızın semalarımızda sonsuza kadar dalgalanması  için iman dolu göğüslerini, silahlara siper eden Sinoplu Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz ile birlikte 251 vatan evladımız şehit olmuş, 2 bin 196 vatandaşımız ise gazilik onuruna erişmiştir.

İnanıyorum ki, bu birliktelik devam ettiği sürece, yüzbinlerce şehidimizin kanları ile sulayarak bizlere emanet ettiği kutsal vatan toprakları asla bölünmeyecek,  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen milletçe büyük bir mücadele verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Destanı’nın asıl sahibi aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, o gece demokrasisine sahip çıkmak için meydanlara koşan milletimize selam ve saygılarımı sunuyor, Sinoplu hemşehrilerimin ve bütün Türk Milletinin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Vitrin Haber