Ümraniye-Anel İş Merkezi, Galeri 5'te 28 Temmuz tarihine dek gezilebilecek "Yolun Başındakiler" sergisinde Aşkın Ayrancıoğlu'nun Y. Topçu YBO'da yetiştirdiği 11 küçük karikatüristin eseri de yer alıyor...

Geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak için 2006 yılında karikatür yarışmaları başlatan Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin her yıl düzenleyeceği Yolun Başındakiler sergisinin ilki, Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle, Anel Grup bünyesindeki Galeri 5'te açıldı.

Gönderilen 219 çalışma, Didem Çapa, Havva Tapa, İbrahim Tapa, Piyale Madra, Raşit Yakalı ve Tan Oral'dan oluşan jüri tarafından değerlendirilerek 46 tanesi sergiye ve kitaba seçildi. Seçilen çizerlerin 11 tanesi karikatürist, ressam ve görsel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu'nun Yaşar Topçu YBO'da yetiştirdiği şu isimlerden oluşuyor; Burhan Demircan, Volkan Aydoşan, Muammer İçel, Rana Uysal, Abdulhakim Orhanoğlu, Vasfiye Rabia Çelikel, Ayşe Esma Dallı, Semanur Bakan, Sinem Çınar, Gülçin Çalışkan ve Damla Dilek...

Serginin açılışı, davetliler ve sanatçıların da katılımıyla sergilenen karikatürlere yakışır şekilde renkli ve eğlenceli oldu.

Albümü yayınlanacak bu sergiler dizisinin ilkinin konusu: "Ne istiyorsunuz?" olarak belirlendi. Sergi, Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin yarışmalarına katılan ve hala karikatür çalışmalarını sürdüren yetenekli genç çizerler adına düzenlendi.

Yolun Başındakiler Sergisi, üniversitede eğitim gören yeteneklerin yanı sıra, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve dernekle işbirliği yapan okulların karikatür atölyelerini sürdüren ya da Anadolu'nun çeşitli illerinde baığmsız atölye çalışmaları düzenleyen karikatür sanatçıları ve eğitmenlerinin önerdiği gençlerin katılımıyla oluşturuldu.
Sergilenmeye değer bulunan karikatürlerden oluşan bu ilgi çekici sergi, Anel İş Merkezi'nin zemin katında bulunan Galeri 5'te, 28 Temmuz tarihine dek ziyaret edilebilir.

Editör: Vitrin Haber