Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışmasında Sinop’u İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri temsil edilecek. 

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde ilk elemeleri gerçekleştirilen yarışmaya katılan gençler, 28 Nisan’da gerçekleştirilecek elemeyi geçerek final yarışlarına davet edilmeyi bekliyor. 
Yarışma hakkında bilgi veren Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Hakan Yılmaz, tüm Sinopluları, telefonlarına indirecekleri uygulama ile öğrencilerinin performanslarına oy kullanarak destek vermeye çağırdı. Yılmaz; “Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi olarak Milli Eğitim Bakanlığının 28 Mart 2017 tarihli onayıyla düzenlenen 21.Türkiye Liseler arası müzik yarışmasına katıldık.

Orkestramız 8 öğrencimizden oluşuyor. 24 Mart tarihinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde Serhat Hacıpaşalıoğlu- End Production’s tarafından düzenlenen ve ilk elemesi yapılan yarışmaya katıldık. Türkiye genelinden yaklaşık 500 lisenin katıldığı bu yarışmada performansına göre ünlü sanatçılar tarafından oluşan jüri video kayıtlarına bakarak 30 liseyi 28 Nisan tarihinde yapılacak olan final için davet etmiş olacaklar. Bunun yanında yarışmanın ana sponsoru olan fizy, kendi programı olan fizy uygulamasında okulların performanslarını video kayıt(klip)olarak yayınlıyor burada okullar beğeni butonu ile oy alıyor. Bu uygulamada en çok oyu alan iki okul direkt olarak  28 Nisan tarihinde yine İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde yapılacak olan finale davet ediliyor” dedi. 

SİNOP PROTOKOLÜNDEN TAM DESTEK
Yarışmaya katılacak olan öğrencileri ile birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Hakan Yılmaz, ziyaretlerinde başta Sinop Valisi Hasan İpek olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından tam destek gördüklerini ifade etti. Yılmaz; “Bizler bu konuda ilk olarak Sinop Valimiz Sayın Hasan İpek’i ziyaret ederek hem elemedeki performansımızı hem de final için bu oylamada desteklerini isteyerek konumuzu arz ettik. Kendileri de Valilik internet sitesinden desteklerini  ilan ettiler aynı şekilde Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül ve Sinop Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı da ziyaret ettik. Onlar da kendi kurum internet siteleri ve sosyal medya adreslerinden desteklerini ilan ettiler. Bu yarışmaya hazırlık aşamasından itibaren Sinop İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Türkkan’da her türlü desteklerini sunmuşlardır.

Bizler de tüm Sinoplulardan 21 Nisan tarihinde sona erecek olan fizy uygulamasındaki oylama için oylamaya destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

OY KULLANMA İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
fizy Liselerarası Müzik Yarışmasında oy kullanmak için ilk önce Akıllı Telefonunuza fizy Uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Play Store veya Apple Store üzerinden fizy uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı telefona indirdikten sonra fizy ana sayfasında yer alan Liselerarası Müzik Yarışması butonuna tıklanması ardından gelen bölüme öğrencilerin seslendireceği “ya sonra” isimli parçanın adı yazılarak ya da Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi yazılarak, seslendirilen parça ile ilgili çekilen klip ile birlikte gelen oy ver butonuna basılması yeterli oluyor. 
Editör: Vitrin Haber