Avrupa Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve Sinop Belediye Başkanlığının da destek verdiği 6. Sinopale Uluslararası Sinop Bienali geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen sergi açılışı ile başladı.

“Transposition / Aktarım” kavramı etrafında şekillenen 6. Sinopale Uluslararası Sinop Bienalinin eski buzhane binasında gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Bienalin Genel Sanat Yönetmeni Melih Görgün,  etkinlikte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Görgün; “2005 yılında başlamış olduğumuz “Sinopale” serüveninin 6.’sında 12 yıl sonra hep birlikte yine bir aradayız. Sinopale bildiğiniz gibi Sinop’un içinden çıkan, Sinop’un değerli insanlarının hep birlikte oluşturmaya çalıştıkları bir etkinlik. Bu işbirliği meselesinde Sinop’un tüm tarafları gerek küçükler, gerek büyükler, gerek yaşlılar, tüm taraflar bir arada olmaya çalıştı. Son 12 yılda da adına yaraşır bir şekilde hem uluslar arası camiada hem de ulusal alanda ses getirir bir hale geldik. biz artık bayrağı gençlere teslim ediyoruz. Sinopale’yi bundan sonraki yıllarda gençlerimiz gerçekleştirecekler. Bu anlamda bugün aslında bir bayrak devir teslimi gerçekleşiyor. Bu nedenle 6. Sinopale ayrı bir önem taşıyor. Bugün bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

BU BİENALLAR BÖYLE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİZ DE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açılışta daha sonra söz alan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, içerisinde büyük eme bulunan Bienallere bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacaklarını söyledi. Ergül; “Sevgili dostlar, öncelikle 6. Bienal için kentimize gelmiş, bu işe gönül vermiş değerli katılımcılara, özellikle yurt dışından ilimize gelmiş değerli katılımcılara, hoş geldiniz diyorum. Umarım güzel bir Bienal etkinliği olacak. Umarım hep beraber bu etkinliğin üstesinden geleceğiz. Bienal’e gönül veren arkadaşlarımızın hepsi o kadar kibar arkadaşlarımız ki, herkese çok teşekkür ettiler. Bu güzel bir şey. Ben bir kişiye teşekkür edeceğim. Oradan doğru bu teşekkürler diğer kişilere de aktarılır diye düşünüyorum. Ben bu anlamda Melih hocama çok teşekkür ediyorum. Bu Bienallar böyle devam ettiği sürece, biz de her zaman destek oluyoruz olacağız” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardında Belediye Başkanı Baki Ergül ve diğer katılımcılar, Bienal de sergilenen ürün ve eserleri incelediler. Program kapsamında ayrıca Mimarlar Odası il temsilciliği binasında ve Sinop Hal Buluşma merkezinde etkinlikler düzenlendi. 
Editör: Vitrin Haber