Bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde katılımcı tiyatro ekipleri, Urla’nın köylerine, sokaklarına, mahallelerine tiyatro taşıdı. Ulusal ve Uluslararası tiyatro ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde Sinop’u temsilen Telvin Sanat Akademi ekibi yer aldı. 19-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivalinde bir birinden eğitici etkinlikler gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurtdışında gerçekleştirilen sanat festivallerinde Sinop’un adını sanat camiasına duyurma yolunda özverili bir çalışma sergilediklerini söyleyen Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, çeşitli Sanat Festivallerine ve Turizm Fuarlarına katılan Telvin Sanat Akademinin katıldığı Festivallerden ödülleri topladığının altını çizdi. 

EK İŞİMİZ DEĞİL TEK İŞİMİZ SANAT
İzmir Urla ’da düzenlenen 6.Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde Sinop’u başarı ile temsil eden Telvin Sanat Akademi festivalin açılış gösterisinde ve Urla’nın köylerinde sahne aldı.Sahne aldıkları yerlerde ‘’AMAZON ‘’ ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Farklı sanat festivallerinden davet alan ekip yeni festivaller için şimdiden çalışamaya başladı. 

Sinop’u Yurtiçi ve Yurtdışında temsil etmenin kendileri için onur ve gurur verici olduğunu belirten Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı; “Ek işimiz değil-tek işimiz sanat ‘’ dedi.
Birbirinden farklı tiyatro gruplarının ve birbirinden profesyonel Tiyatro hocalarının yer aldığı festivale katılan ekipler branşlarında profesyonel olan hocalarla ‘reji-kelimeden oyuna-hareketten eyleme –sokak tiyatrosu estetiği- çocuk tiyatrosu felsefesi-sinemadan tiyatroya -doğaçlama‘’ alanlarında atölyeler yaparak kendilerini geliştirdiler.

Yurt dışında Drama eğitimi alan Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Karaduman bu bağlamdaki bilgilerini Çocuk Draması Alanında uzman olan Dr. Rasim Aşın ile gerçekleştirilen atölyede farklı eğitim yönetmeleri öğrenerek kendini geliştirdi. Sinop’ta drama eğitimi alanında öncülük yapan Karaduman yine bu bağlamda her yıl farklı şehirlerde ve farklı ülkelerde yapılan drama eğitimlerine katılarak kendini geliştirmeye devam ediyor. Öğrendiği farklı eğitim metotlarını İlimizdeki çocuklarımızla baylaşıyor. Yoğun katılımla gerçekleştirilen festivalde Sinop’u Gülbahar Karaduman Karslı, Tuğçe Yılmaz, İlkay Selek, Büşra Altınbilezik, Alkım Çorak, Zafer Karslı temsil etti.
 
Editör: Vitrin Haber