Ülgen Tekne Modelleri firmasında yapılan basın açıklamasında Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Doğan Ülgen ve kurum yetkilileri yer aldı. 

Konu ile ilgili konuşan Baki Ergül, “Doğan Ülgen ve Ülgen ailesi yıllarca Sinop’un simgesi haline gelen gemi modelleriyle Sinop’un tanıtımına oldukça katkı sağlamıştır. Bu özverili çalışmanın sonucunda Cumhurbaşkanlığı tarafından Almanya’da stant verilecek Boot Düsseldorf Fuarı'nda Türkiye standında bir yer verildi kendilerine. Ülgen ekibinin Almanya da Türkiye’yi ve Sinop’u güzel bir şekilde temsil edeceğinden hiç şüphem yok” dedi.
Vali Dr. Ahmet Cengiz ise yaptığı açıklamada, “Bu fuar Sinop’un, Türkiye’nin dünyaya açılmasının bir fırsatıdır. Sinop İlk defa Almanya’da yapılacak olan Boot Düsseldorf Fuar’ın da bizi temsil edecek. Dünyaca ünlü 1344 firmanın katıldığı 300 m kare Türkiye standında Sinop’un 12 m kareyle temsil edilmesini de önemli buluyorum. Amacımız Sinop’u tanıtmak” diye konuştu.

Hikmet Tosun ise, “İl merkezi ve ilçeleri ile en yeni turizm destinasyonudur. Katıldığı tüm ulusal ve uluslararası fuarların gözdesi ve ilgi odağı olmuştur. Sinop geçen yıl düzenlenen Emitt 2012 fuarında Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant ödülüne layık görülmüştür. Yurtiçi fuarlarının yanında yurtdışı fuarlara da katılarak ilimizi en iyi şekilde pazarlayarak turizm pastasındaki payımızı arttırmak istiyoruz. İlimizin doğal ve kültürel değerlerini tanıtarak bilinirliğimizin artırılmasının gayreti içerisindeyiz. Sayın Müsteşarımız Özgür Özaslan'ın takdirleri ile Bakanlığımız standı içerisinde bir Sinop departmanı ile 19-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Almanya'da gerçekleştirilecek olan Avrupa'nın en büyük Deniz ve Yatçılık Fuarı '' Boot Düsseldorf '' fuarında yer alacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber