Kısa adı UESYO-D olan Uygulamalı Endüstri Sanatları Yaşatma ve Olgunlaştırma Derneği tarafından karma sergi açılacak.

04 -13 Ekim tarihleri arasında, Sinop Kültür Merkezi’nde açılacak karma sergide, Türkiye’nin çeşitli illerinden 45 sanatçının değişik alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar Sinopluların beğenisine sunulacak.

Gerçekleştirilecek sergi hakkında bilgiler veren UESYO-D Sekreteri Eyüp Büyükbostancı, birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin yer alacağı sergiye tüm Sinopluları beklediklerini söyledi.

Büyükbostancı; “UESYO-D olarak Sinop’ta karma sergi açacağız. Dernek üyelerimiz daha önce İstanbul’da, Alanya’da, Bodrum’da,  Adana’da karma sergiler açmıştı. Derneğimizin yeni durağı Sinop. Dernek Başkanı Sayın Tayfun Tuncel, Sinop’un haritadaki konumu, doğal ve tarihi güzellikleri dolayısıyla bu sergiye ayrıca önem veriyor.
Türkiye’nin dört bir yanından 45 sanatçının katılacağı sergiye Üç Sinoplu sanatçı da çalışmalarıyla katkı sunacak. Sinoplu Sanatçılardan Tülin Dizdaroğlu ve Bahri Yurtseven fotoğraflarıyla, bendeniz Eyüp Büyükbostancı ise 2 halı tasarımıyla bir tanesi Boyabat’ın “Bazalt Kayaları”ndan esinlenerek hazırladığım 2 halı tasarımıyla katılacağız. 

Dernek üyelerimiz Sinop’ta sergi açmanın, Sinop’u görecek olmanın heyecanını yaşıyorlar. Derneğimiz açacağı serginin yanı sıra, katılımcılarımız için Sinop ve çevresinde geziler düzenleyecek. Sinop merkez ile birlikte Boyabat’ın “Bazalt Kayaları”nı da katılımcılarımıza gezdirmeyi planlıyoruz.04 Ekim tarihinde saat 18.00’da Sinop kültür merkezi salonunda açılışını gerçekleştireceğimiz karma sergimize tüm Sinopluları bekliyoruz” dedi.

 

Editör: Vitrin Haber