Entrikalı dolap komedyası isimli oyunlarını sahnelemek üzere çıktıkları turne kapsamında Sinop’a gelen Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu ekibi geçtiğimiz gün Manisa Soma’da meydana gelen ve yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği maden kazası sebebiyle, buradaki gösterilerini iptal ettiklerini açıkladılar. 

İptal kararını düzenledikleri basın toplantısı ile bildiren tiyatro sanatçıları yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğü belirttiler. Çiğdem Tunç, Yusuf Atala, Ali Yaylı, Kamuran İnselel, Arzu Parlatan, Oğuz Tunç, Deniz Değirmenci, Gökçe Çiçek Özülkü gibi usta oyuncuların yer aldığı ve daha önceden biletleri satılmış olan Entrikalı dolap komedyası isimli iki perdelik komedi oyunlarının gösterimini iptal ettiklerini açıklayan Nokta Tiyatrosu yönetmeni Abdullah Şahin, sadece Sinop değil Sinop’a yakın illerde planlanan gösterimlerinin de iptal edildiğini söyledi. Şahin; “Biz turnemizin tümünü iptal etmedik. Sinop ve yakın illerdeki gösterilerimizi iptal ettik. Bazılarını erteledik. Bu ertelenen oyunlarımızı yaz geldiğinde tekrar oynayacağız. Gerçekten hepimiz çok üzüldük. Yaşanan olay bizi derinden yaraladı. Hatta Soma’ya gitmeyi düşündük. Ama gitsek bir işe yarayamayacaktık. Bir şeyler yapmak istedik. Bu sebeple en azından bu oyunlarımızı ertelemek istedik. İnşallah Sinop’a da güzel bir günde, acıların olmadığı bir günde gelmek istiyoruz” dedi. 

Orada kalanların elini tutmak için Soma’ya gitmek istedik
Sahneye çıkmak üzere geldikleri Sinop yolunda elim olayın haberini aldıklarını belirten ünlü tiyatro ve televizyon oyuncusu  Yusuf Atala’da böyle acı bir günde sahneye çıkmalarının doğru olamayacağını söyledi. Atala; “Biz hep beraber somaya gitmek istedik aslında. Sinop’a gelişimiz esnasında Soma’da yaşanan elim olayın haberini aldığımızda bu oyunu oynayamayacağımızı anlamıştık zaten. O sebeple orada insanlara destek olmak için Soma’ya gitmeyi arzuladık. Biz ölen insanlar için hiçbir şey yapamadık. Önemli olan onlar ölmeden önce bir şey yapabilmekti. Ama en azından orada kalanların elini tutabilmek için oraya gitmek istedik. Ben hala daha oraya gitmek istiyorum” dedi. 
Yüzlerce kardeşimi kaybettim

Soma maden kazasında hayatlarını kaybeden canların hepsinin acısını içinde hissettiğini söyleyen ünlü oyuncu Çiğdem Tunç tüm Türkiye’ye baş sağlığı diledi. Tunç; “Sinop’a gelip halkını seyircisini, sanata ve sanatçıya saygıyı kalbinde hisseden bu seyirciyi bu seferlik teğet geçmek çok üzücü. Tabi bütün bu dünyevi dertlerden daha üstün bir şey var ki o da Soma’da kaybedilen canlar. Umarım artık güzel haberler alacağız ve sağ kalan kardeşlerimizin haberlerini alacağız. Bana 1999 yılında yaşadığımız büyük depremde hiç yakınınız öldü mü diye sormuşlardı. Evet kaybettim demiştim. Kim dediklerinde 15 bin kardeşimi kaybettim demiştim. Bugünde yüzlerce kardeşimi kaybettim. Allahtan onlara rahmet ailelerine sabır ve metanet ve yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. 
Bir gün dahi olsa Sinop’a gelme fırsatı yakalayan ve bu ziyaretleri esnasında Sinoplu vatandaşların gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan oldukça memnun kalan Nokta Tiyatrosu ekibi Sinop’a hayran kaldıklarını söylediler. Sinop’a yeniden gelmeyi arzu ettiklerini belirten oyuncular, organizasyonun sağlanmasında emeği geçen, başta Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Baki Ergül olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. 

Editör: Vitrin Haber