Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen sergiye; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Barlak, Akademik Personel ve davetliler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ergün Acar koordinesinde, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan koleksiyonerler Mustafa Gezici ve Tuncay Sakallıoğlu'nun düzenlemiş olduğu sergide mahkûmların yaptığı camaltı süsleme sanatının 40 örneği, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aynı zamanda camaltı süsleme resimleri üzerine çalışmaları olan Mustafa Gezici, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Camaltı süsleme sanatı 19.yüzyıl ile 20.yüzyılın başlarında oldukça öne çıkmış bir resim türüdür. Bu resimlerin insanı nazara, hastalıklara, türlü afetlere karşı koruyucu bir güce sahip olduğuna ve bulundukları yere bereket, bolluk getireceklerine inanılıyordu. Bu anlamda camaltı resimleri başta evler olmak üzere, cami, türbe gibi dini mekanların, kahvehanelerin ve çeşitli dükkanların duvarlarında daima yerlerini alıyordu. Serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber