Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Kamil Demirci, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik-İdari Personel ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Hakan Demir şefliğinde sahneye çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı solistleri, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait türküleri ve sanat müziği eserlerini ustalıkla seslendirdi.

Muhayyer Kürdi, Kürdili Hicazkâr ve Rast makamlarındaki eserlerin seslendirildiği konserde, salonu dolduran katılımcılar da hep birlikte söylenen şarkılara eşlik etti.

İlginin oldukça yoğun olduğu konserde, solistler ve saz sanatçıları izleyenleri bazen duygulandıran, bazen de coşturan repertuarlarıyla müthiş bir müzik ziyafeti sundular. Müzik dinletisi katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

2 bölümden oluşan konserde Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun sergilediği horon ve zeybek oyunları da katılımcılardan tam not aldı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konser sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı adına koro şefi Hakan Demir’e hediye takdiminde bulundu.

Rektör Dalgın, Sinoplulara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına teşekkürlerini sundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı adına Hakan Demir de, Rektör Dalgın’a hediye takdiminde bulunarak, sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Solistler Geçidi Konseri, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber