Sinop Üniversitesinin kuruluşunun 15. yılı üniversite korosu tarafından seslendirilen Türk Halk Müziği eserleriyle kutlandı.

Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik-idari personel, öğrenciler ve Sinop Halkı katıldı.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen şefliğinde, üniversite akademik personeli ile öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu seslendirdikleri eserlerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Anadolu’nun dört bir yanından eserlerin seslendirildiği konserde; Bir Gönüle Aşk Girince, Gam-Zedeyim Deva Bulmam, Ayletme Beni, Yeşil Başlı Gövel Ördek, Suya Gider Allı Gelin ve daha birçok sevilen Türk Halk Müziği eseri icra edildi.

Sinop Üniversitesi Türk Halk Müziği korosu ilk konserinde, düzenlemeleri Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen’e ait olan birbirinden güzel 22 türküyü seslendirdi ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitemiz Türk Halk Müziği Korosu ilk konserinde, Anadolu’nun dört bir yanından derledikleri türkülerle güzel bir şölen yaşattılar. Bir dahaki konseri de sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Başta Şef Dr. Öğr. Üyesi Sayın Çağrı Şen’i ve koro üyelerini güzel konserden dolayı kutluyorum ve bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Koro adına Şef Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen’e çiçek takdim etti.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber