SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Erkal Boz, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Demirci “Dijital Bağımlılık Konulu Söyleşi” gerçekleştirdi. 

Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ yapmış olduğu konuşmada; “ Sosyal medya bağımlılığı insanların sosyal medyadan uzak kaldıklarında sorun ve panik yaşamaları durumudur. Uyandığınızda ilk aklınıza gelen şey sosyal medyaysa, sosyal medya hesaplarınızı sürekli yeniliyor ve güncelliyorsanız, canınız sıkıldığında da aklınıza ilk gelen sosyal medyaysa ve farklı bir şey ararken kendinizi sosyal medyada buluyorsanız, sosyal medya bağımlısı olabilirsiniz, dikkat!” dedi.  

Söyleşinin ardından Enes Cangül yönetiminde öğrenciler tarafından “Asosyal Medya” konulu tiyatro sahnelendi.

Tiyatro ile çağımızın en büyük bağımlılıklarından biri olan sosyal medya ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekilirken, sahnelenen oyun izleyicilerin büyük beğenisi topladı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şubesi tarafından kurulan stantta katılımcılara, farkındalık arttırmak amacı ile çeşitli hediyeler verildi. 


 

Editör: Vitrin Haber